back to top
32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Βορίδης: Να μην επιτρέψουμε καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση να παριστάνουν την ηγεσία κόμματος

Διαβάστε επίσης

«Η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη στοχεύει να μην υπάρχουν άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση να παριστάνουν την ηγεσία του κόμματος όχι να περιορίσουμε την ιδεολογία όσο ειδεχθής και αν είναι», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας επί της νέας ρύθμισης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη με τη ρύθμιση αυτή ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εν τοις πράγμασι ποιος ασκεί την πραγματική ηγεσία για να μην επιτρέπουμε σε αχυρανθρώπους να παριστάνουν τους ηγέτες μιας εγκληματικής οργάνωσης που ενδύονται το μανδύα πολιτικού κόμματος. Ο Υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε έκκληση στα κόμματα για ευρεία πλειοψηφία στην ψήφιση της τροπολογίας, εφόσον όλοι συμφωνούν στρατηγικά.

Στην επισήμανση ότι η παρούσα τροπολογία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνοντας ωστόσο,ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να μπει σε μια ουσιαστική συζήτηση για να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο,επειδή με τη παρούσα διατύπωση ανοίγει κερκόπορτα για να συμπεριληφθούν στις απαγορεύσεις και άλλοι κομματικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να είναι σαφέστατα προσδιορισμένος ο λόγος που το κρινόμενο κόμμα δεν λειτουργεί υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος.Ο κ.Τζανακόπουλος πρότεινε να υιοθετηθεί η πρόταση των συνταγματολόγων Κοντιάδη- Αλιβιζάτου, που λέει ότι ο Άρειος Πάγος δεν επιτρέπει να καταρτίσει συνδυασμό,κόμμα το οποίο έχει στις τάξεις του καταδικασμένο έστω και πρωτόδικα,για εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εισήγαγε σήμερα προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να προβεί σε τροποποιήσεις που θα βασίζονται σε προτάσεις της αντιπολίτευσης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν θα αλλάζουν την ουσία της ρύθμισης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπέρ της τροπολογίας, εκτός της ΝΔ αναμένεται να ταχθεί και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά τάσσονται ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Η Ελληνική Λύση δεν έχει αποσαφηνίσει τη θέση της. Να σημειωθεί ότι για την ψήφιση της τροπολογίας, αρκούν 151 ψήφοι.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα