back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πολυκατοικία – Μια Ανασκόπηση»: Ανοιχτή συζήτηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Πολυκατοικία», που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την ανοιχτή συζήτηση Πολυκατοικία: Μια Ανασκόπηση.

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:30, οι επιμελητές της έκθεσης, Νίκος Βατόπουλος και Ίρις Κρητικού, και ο Παναγής Παναγιωτόπουλος Aναπληρωτής καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ, συζητούν για το αστικό τοπίο και τα βιώματά μας μέσα σε αυτό.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης, που συνεχίζεται απρόσκοπτα, οι τρεις εξαιρετικές ομιλίες που πλαισίωσαν από διαφορετικές αφετηρίες τη θεματική της έκθεσης, καθώς και οι λοιπές παράλληλες εκδηλώσεις, οδηγούν σε μία αναστοχαστική ματιά για το παρόν και το μέλλον της Αθήνας, αλλά και εν γένει της ελληνικής πόλης. Ειδικότερα, η περίπτωση της πρωτεύουσας και η ανάγκη ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κέντρου της Αθήνας, σε συνάρτηση με τις παραμέτρους της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, της κατοικίας, της κοινωνικής συνοχής και της βελτίωσης της καθημερινότητας, ορίζουν πλέον ένα νέο πλαίσιο συζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι ομιλητές επιχειρούν να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο στεκόμαστε απέναντι στην πόλη που κληρονομήσαμε.

Ομιλητές
Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος εφημερίδας «Καθημερινή»
Ίρις Κρητικού, Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης
Παναγής Παναγιωτόπουλος, Aναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ

Ημερομηνία εκδήλωσης
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, 19:30

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα