back to top
33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Τουρκική πρεσβεία για ελληνική βοήθεια: «Ευχαριστούμε πολύ»

Διαβάστε επίσης

Την συμβολή της Ελλάδας απέναντι στην ανθρωπιστική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Τουρκία σχολιάζει με σχετικό tweet η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

«Σας ευχαριστούμε πολύ» έγραψε η πρεσβεία, κοινοποιώντας την ανάρτηση του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα έχει αποστείλει τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ αναμένονται ακόμη δυο. Η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Σημειώνεται ότι το κόστος μεταφοράς των προς διάθεση υλικών, καλύπτεται κατά 75% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ενώ το υπόλοιπο 25% της εθνικής συμμετοχής αποτελεί χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

Στις 06:30 το πρωί ολοκληρώθηκε η ολονύχτια επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση των περιοχών, που επλήγησαν στην Τουρκία αναχωρεί αύριο από την Αθήνα.

Τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.), που θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό τη Συρία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα