back to top
34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Κύπελλο: Το πρώτο βήμα για τον τελικό

Διαβάστε επίσης

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας διεξάγονται σήμερα με το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ένα ζευγάρι και της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ στο άλλο, με στόχο μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Στην σκιά της μη διεξαγωγής του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα της Super League και της «λευκής» ισοπαλίας που απέσπασε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» τίθενται αντιμέτωποι στην OPAP Arena.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έχει να επικρατήσει αρκετά χρόνια του Ολυμπιακού, αλλά δείχνει να έχει αρκετές πιθανότητες αυτή τη φορά να τα καταφέρει, αφού και ξεκούραστη είναι και ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει. Από την άλλη, ο Μίτσελ θα χρειαστεί να αποφασίσει ποιους θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα και ποιους θα ξεκουράσει σε σχέση με το Κυριακάτικο ντέρμπι, με τη διαχείριση του ρόστερ να είναι κομβικής σημασίας για τις δυο ομάδες σ’ αυτό το σημείο της σεζόν.

Το άλλο ζευγάρι έχει φαβορί τον ΠΑΟΚ, όσο κι αν λέμε πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Η Λαμία έχει δικαίωμα στην ελπίδα. Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ωστόσο η διεκδίκηση του Κυπέλλου φαντάζει αρκετά πιο εύκολη υπόθεση στην παρούσα φάση.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

18:30 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – ΠΑΟΚ

20:30 «OPAP Arena-Αγιά Σοφιά», ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Οι αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά από τα κανάλια της Cosmote.

Οι αγώνες είναι διπλοί και δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα