back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει αυτή την ώρα από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας η 1η και η 2η ΕΜΑΚ.

Παρουσία του Νίκου Δένδια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαιρέτισε τους άντρες της ΕΜΑΚ και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους.

Δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Αντιόχεια. Παράλληλα εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το σημαντικό έργο της ελληνικής αποστολής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, και συμπλήρωσε ότι τόσο η ΕΜΑΚ όσο και οι Ευρωπαίοι διασώστες έχουν καταφέρει να διασώσουν 205 ανθρώπινες ζωές.

Τα γερμανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να αναφέρονται στην προσφορά βοήθειας από την Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς, κάνοντας λόγο για εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών και για το ενδεχόμενο αναβίωσης της «διπλωματίας των σεισμών».

Την ίδια ώρα αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από το φονικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία ανήλθε σήμερα σε 33.179. 29.605 είναι ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και 3.574 στην Συρία

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα δεύτερου γύρου των εκλογών. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων παγκύπρια, ο κος Χριστοδουλίδης έλαβε το ποσοστό του 51.9% έναντι του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Μαυρογιάννη που έλαβε 48.1%. με τον κ. Χριστοδουλίδη επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε νέες δεσμεύσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ στην Αργυρούπολη, σε μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων η στήριξη των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, ενώ παράλληλα επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους η πρώτη κάλπη αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι για τις επερχόμενες εκλογές

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την παρέμβαση του στην εκδήλωση “Ημέρες Καριέρας” την δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας το προσεχές χρονικό διάστημα με προϋπολογισμό 2 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Χωρίς ταξί θα μείνει η Αττική αύριο Δευτέρα από τις 14:00 έως τις 20:00 λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, προκειμένου οι οδηγοί να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση. Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ στις 15:00.

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου αύριο, και ο ΑΘΗΝΑ 9,84 τη γιορτάζει φιλοξενώντας στα στούντιο… φωνές του Ραδιοφώνου. Γνώριμες δηλαδή φωνές δημοσιογράφων και παραγωγών που έχουν γράψει -και εξακολουθούν να γράφουν- χιλιόμετρα ραδιοφωνικών εκπομπών στις Αθηναϊκές -και όχι μόνο- συχνότητες! Από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, κάθε ώρα, οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί του ΑΘΗΝΑ 9,84 θα μοιράζονται τα μικρόφωνα με ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία στα ερτζιανά. Παράλληλα, θα μεταδίδονται αποσπάσματα από ηχογραφήσεις αρχείου των φωνών που συνδέθηκαν με τον ΑΘΗΝΑ 9,84 αλλά και ανέκδοτες ηχογραφήσεις τραγουδιών που καταγράφηκαν στο στούντιο ή στο βανάκι εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού και μεταδόθηκαν αποκλειστικά στους 98,3 στα FM!

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Βόλος – Ατρόμητος. 2-1

Άρης – Παναθηναϊκός. 1-2

Και ο καιρός

Για αύριο στην Αττική νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα