back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Αύριο οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την στήριξη συνταξιούχων

Διαβάστε επίσης

Αύριο θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις για την στήριξη όσων συνταξιούχων δεν έχουν λάβει αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μιλώντας το απόγευμα στην Κοζάνη.

Επισήμανε πως η παρέμβαση αυτή θα υπάρξει επειδή “έχουμε πια την βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμη από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου”, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι “το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι υψηλότεροι μισθοί”, σημειώνοντας ότι “είναι ρεαλιστικό πια να προσδοκούμε σε σημαντική βελτίωση των μισθών από το 2024 τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα”.

Τόνισε επίσης ότι το market pass θα τεθεί σε λειτουργία από τον επόμενο μήνα καλύπτοντας το 10% των βασικών αναγκών κάθε ελληνικής οικογένειας μέχρι το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα πάντως υπογράμμισε πως για τη ΝΔ είναι η ώρα των “ρεαλιστικών στόχων,  και ότι ο ίδιος θα διαφυλάξει το “εχέγγυο αξιοπιστίας” της κυβέρνησης.
“Δεν πρόκειται να μπω στον πειρασμό να πλειοδοτήσω με παροχές που γνωρίζω ότι την επόμενη τετραετία δεν μπορώ να υλοποιήσω. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω την σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης που θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και υπογράμμισε ότι καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία προς τις εκλογές το μήνυμα που στέλνεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας “είναι διπλό: της αυτοδύναμης Ελλάδας και της πρωτοπόρας και αυτοδύναμης ΝΔ”.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της ΝΔ υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι σήμερα πιο δυνατή σε όλα τα επίπεδα και ότι “από ουραγός στην ανάπτυξη γίναμε πρωταγωνιστής στην Ευρώπη”. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μείωση 68 επιβαρύνσεων που- όπως είπε- επιβλήθηκαν τα μνημονιακά χρόνια, ενώ επισήμανε και την μείωση της ανεργίας σχεδόν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες δημιουργώντας σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στους Έλληνες διασώστες και γιατρούς που έδωσαν μάχες ζωής στη δοκιμαζόμενη Τουρκία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “ήταν αυτοί που πήγαν τελικά νύχτα απέναντι, όχι για να απειλήσουν, αλλά για να βοηθήσουν”, ενώ πρόσθεσε ότι “έστειλαν το κατάλληλο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δηλητηριάσουν τον γειτονικό λαό με πύρινα λόγια κατά της Ελλάδας”.

Υπογράμμισε ότι οι δικές μας “επιθέσεις” είναι “επιθέσεις” ανθρωπιάς, ενώ τόνισε ότι η πατρίδα μας είναι μία δύναμη ειρήνης και θα παραμείνει και ισχυρή δύναμη αποτροπής.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αντιστροφή της κατάστασης σε σχέση με το μεταναστευτικό σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι “τώρα υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που άλλοτε κάποιοι δεν έβλεπαν και επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου που επίσης κάποιοι δεν ήθελαν”.

Επισήμανε εξάλλου με αφορμή την υπόθεση της “μικρής Μαρίας”, ότι “ακόμη περιμένω την συγγνώμη όσων διέσυραν την πατρίδα μιλώντας δήθεν για νεκρά παιδιά σε τάχα ελληνικό έδαφος”.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λευτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» και συμπλήρωσε:«Αμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Προηγουμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και το εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, ουσιαστικά, θεμελιώνουμε, παρότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Κοζάνης, ουσιαστικά διπλασιάζουμε το νοσοκομείο ως προς τη δυναμικότητά του, προσθέτοντας μια υπερσύγχρονη πτέρυγα, η οποία θα συνδέεται με τα παλαιότερα κτίρια», είπε ο πρωθυπουργός.

«Για εμένα προσωπικά η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, είναι πολύ ψηλά στην προτεραιότητα τής κυβέρνησης.

Έχουμε και το σχέδιο και τη δυνατότητα χρηματοδότησης, αλλά κυρίως έχουμε τους ανθρώπους, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, οι οποίοι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους καινούριους φοιτητές μας, οι οποίοι θα έρθουν αύριο να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πράγματι, αυτό το νέο ΕΣΥ το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, θα αποτελέσει μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα συνολικά», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάσει τη χειρουργική και παθολογική κλινική, δυναμικότητας 54 και 44 κλινών αντίστοιχα, μαζί με βοηθητικούς χώρους.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση της παλαιάς, η Κοζάνη εντός της επόμενης πενταετίας αναμένεται να έχει ένα καινούργιο νοσοκομείο επιφάνειας περίπου 21.700 τμ, αναβαθμίζοντας σε πολλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στον χώρο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Σιόλιος.

Αυτοκίνητο υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία

Νωρίτερα, κατά την ξενάγηση στη νέα Πανεπιστημιούπολη, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου (Hydrogen Europe), του οποίου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μέλος, παρουσίασαν στον πρωθυπουργό ένα αυτοκίνητο υδρογόνου, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε ως την έδρα της Περιφέρειας.

Ο σύνδεσμος Hydrogen Europe εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο για τεχνολογίες υδρογόνου και κυψέλες καυσίμου, προς υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα