back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι μέσα από το δράμα ίσως προκύψει κάτι καλύτερο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Διαβάστε επίσης

«Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το δράμα ίσως προκύψει κάτι καλύτερο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κρατώ την δήλωση του κ. Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

«Από την άλλη καταλαβαίνω και την επιφυλακτικότητα κάποιων που μπορεί να πιστεύουν ότι μετά από το αρχικό διάστημα συναισθηματικής φόρτισης όλα αυτά μπορεί να πάνε στην άκρη και να επιστρέψουμε σε κακές συνήθειες του παρελθόντος. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να μην γίνει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι «ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία και πάντα είμαι ανοιχτός να συζητήσω».

«Γνωρίζει η Τουρκία πολύ καλά ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, ποια είναι τα θέματα τα οποία συζητάμε και ποια είναι τα θέματα τα οποία δεν συζητάμε και γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει πια βάθος και περιεχόμενο», σημείωσε.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, να χτίζει τις συμμαχίες της , όλα αυτά δεν είναι κατ’ ανάγκη κινήσεις που γίνονται εις βάρος σε βάρος της Τουρκίας. Μακάρι να προκύψει κάτι θετικό από αυτή την καταστροφή», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες θα εξακολουθούν και μέσα από την δική τους εθελοντική προσφορά, να στηρίζουν τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό με αποστολή βοήθειας και εμείς θα παίξουμε τον ρόλο μας ως μία γειτονική χώρα για να μπορέσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και στην προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη ημέρα για την ανοικοδόμηση των περιοχών».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι οι φυσικές καταστροφές είναι μία πραγματικότητα που θα συνοδεύει και την πατρίδα μας και ότι η σημασία στην Πολιτικής Προστασίας είναι κομβικής προτεραιότητας για την κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό δεν αφορά μόνο την κλιματική αλλαγή και ότι είμαστε μία σεισμογενής χώρα και πρέπει «να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα