back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Βόλεϊ: Μεγάλα παιχνίδια σε άνδρες και γυναίκες σε Ρέντη, Νέα Σμύρνη και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Δύο, μόλις, ημέρες μετά το συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό στο Challenge Cup και την επική νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο δρόμος των «ερυθρόλευκων» διασταυρώνεται εκ νέου με εκείνον του Παναθηναϊκού.

Αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Volley League, εν προκειμένω στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα υποδεχθεί στο κλειστό του Ρέντη τους «πράσινους», από τους οποίους έχει άλλωστε τη μοναδική ήττα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, όταν στον α΄ γύρο το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε επικρατήσει με 3-2, επιστρέφοντας από 0-2 σετ.

Με νίκη τους οι γηπεδούχοι θα αφήσουν τον Παναθηναϊκό πολύ πίσω στην κανονική περίοδο, με επιτυχία των φιλοξενούμενων η διαφορά από τον πρωτοπόρο θα μειωθεί, αλλά και πάλι θα παραμείνει σημαντική. Από το ντέρμπι θα προσπαθήσει να επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ, που πάντως έχει επίσης δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας τον πολύ δυνατό Μίλωνα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Οι άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν είσοδο στην τετράδα, ο Φοίνικας Σύρου και η Κηφισιά, θα παίξουν με τον ΟΦΗ (εντός) και τον Άθλο (στην Ορεστιάδα) αντίστοιχα, ενώ η αυλαία της 15ης ημέρας θα κλείσει την Κυριακή στην Πολίχνη, όπου ο Πήγασος θα υποδεχθεί τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

«Δημήτριος Βικέλας» 18:00 Φοίνικας Σύρου – ΟΦΗ

«Κροίσος Πέρσης» 18:30 Μίλωνας – ΠΑΟΚ

«Νίκος Σαμαράς» 19:00 Άθλος Ορεστιάδας – ΑΟΠ Κηφισιάς

«Μελίνα Μερκούρη» 21:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
«Αλέξανδρος Νικολαΐδης» 20:00 Πήγασος Πολίχνης – Αριστοτέλης Σκύδρας

Α1 Γυναικών (17η αγωνιστική): Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη, στο κλειστό της Πυλαίας, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών, που θα διεξαχθεί απόψε.

Ο «Δικέφαλος» μετά την πρώτη πρόκριση σε final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας υποδέχεται τον συμπολίτη Άρη, ο οποίος μπορεί από τη πλευρά του να μην κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τετράδα, αλλά βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σε αγωνιστική άνοδο.

Το πρώτο σερβίς θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να θέλει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από το Κύπελλο υποδεχόμενος το Μαρκόπουλο, το οποίο επίσης δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει στο «Χαλκιοπούλειο», με τον ένατο Ηλυσιακό να υποδέχεται τη δέκατη Λαμία και τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν 4 βαθμοί.

Λίγες ημέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στο κλειστό της Βούλας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, ΑΕΚ και Θέτις αναμετρώνται εκ νέου, αυτή τη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση προέρχεται από 15 συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ η Θέτις διεκδικηκεί με αξιώσεις την πέμπτη θέση στη βαθμολογία.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη πρόκριση στο final-4 του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ο ΑΟ Θήρας φιλοξενεί στη Σαντορίνη το Αιγάλεω, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στον Άγιο Θωμά τον νεανικό ΖΑΟΝ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

ΣΑΒΒΑΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

«Μελίνα Μερκούρη» 16:30 Ολυμπιακός – Μαρκόπουλο

PAOK Sports Arena 18:00 ΠΑΟΚ – Άρης

«Χαλκιοπούλειο» 18:00 Λαμία 2013 – Ηλυσιακός

«Απόστολος Κόντος» 18:45 ΑΕΚ – Θέτις Βούλας

ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης 19:00 ΑΟ Θήρας – Αιγάλεω

Άγιος Θωμάς 20:00 Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα