back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση για πρόσληψη ανέργων που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση

Διαβάστε επίσης

Από 700 έως 933 ευρώ το μήνα κυμαίνεται το ποσό της επιχορήγησης που προσφέρει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) σε επιχειρήσεις στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, ώστε να προσλάβουν άνεργους που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση.

Η υποβολή των αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Μαρτίου.

Η διάρκεια του προγράμματος κυμαίνεται από 12 έως 18 μήνες και το ποσοστό της επιχορήγησης μισθού και εισφορών από 75 – 100%. Άρα, το συνολικό ποσό της οικονομικής στήριξης που θα προσφέρει ο Οργανισμός για κάθε νέα θέση εργασίας που θα προκύψει κυμαίνεται από 8.397 έως 16.794 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ οι οποίοι απασχολήθηκαν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2019 και μετά:

1. Στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ). Πρώην έκτακτο προσωπικό ΔΕΗ ή πρώην απασχολούμενοι σε εργολάβους ΔΕΗ

2. Στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λιγνίτη

3. Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού, καθώς και

4. Σε λοιπές επιχειρήσεις.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα