back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Οικονόμου: Εξαιρετικά θετικό γεγονός η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα – Γνωστές οι θέσεις των ΗΠA για τα F-16

Διαβάστε επίσης

«Εξαιρετικά θετικό γεγονός» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου την αναμενόμενη το απόγευμα σήμερα επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού, Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από την Τουρκία σχετικά με τα F-16, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως «οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Μπλίνκεν είναι γνωστές» και πρόσθεσε πως η χώρα μας «δεν ετεροπροσδιορίζει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ ανάλογα με το πως διαμορφώνονται οι σχέσεις τους με άλλες χώρες».

«Προφανώς και σταθμίζουμε το τι γίνεται στη περιοχή μας. Η Ελλάδα έχει φροντίσει, με μία εξωτερική πολιτική και με μία πολιτική ενίσχυσης της αποτρεπτικής της ικανότητας να είναι μία χώρα απόλυτα ασφαλής», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας πως «ήδη οι δικές μας σχέσεις και στο κομμάτι αυτό με τις ΗΠΑ βρίσκονται πολλά κεφάλαια μπροστά από αυτά που επιδιώκει να κατοχυρώσει με κάποιο τρόπο η Τουρκία, εάν και όποτε τα κατοχυρώσει» σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται στην Αθήνα το απόγευμα, τρίτο σταθμό της περιοδείας του μετά τη Γερμανία και την Τουρκία και στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας.

Σήμερα στις 19:30, ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. Η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών θα εγκαινιάσει και τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Τέλος, αύριο ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να συναντηθεί και με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα