back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Λάρισα – «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές»

Διαβάστε επίσης

Με επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας ξεκίνησε το πρωί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα όπου το μεσημέρι θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο για την Θεσσαλία, ενώ στις 19.00 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο “Αλκαζάρ”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Όπως επισημαίνεται, η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

« Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές»

“Όπως έχω πει πολλές φορές θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη, οπότε ουσιαστικά έχουμε μπει στην τελική ευθεία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα».

Ερωτηθείς για το εάν η ημερομηνία θα είναι η 9η Απριλίου υπογράμμισε ότι “αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμα, καθώς το Σύνταγμα έχει πολύ ρητές διατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι πρόωρες κατά δύο ή τρεις μήνες”. “Οπότε θα τα μάθετε αυτά στην ώρα τους. Έχω πει όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη”, πρόσθεσε.

“Ήμουν συνεπής στη δέσμευσή μου ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία και αυτό κάναμε, αλλά καθώς πλησιάζουμε πια προς τις εκλογές είναι μία ευκαιρία και πάλι να γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα” , επισήμανε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κύκλο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου. Ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συνεταιρισμού, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η παραγωγή σκόρδου και οι προοπτικές συνεργασίας με την Ιαπωνία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 13:30 στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030 .

Αύριο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Γρεβενά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα