back to top
30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Αγανάκτηση και οργή για τη μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στα ΑμΕΑ

Διαβάστε επίσης

Πρώτη απάντηση δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στην κυβέρνηση που περικόπτει παραπέρα τα επιδόματα προς τους ανάπηρους, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην καταβολή τους από τον ΟΠΕΚΑ, με πρόσχημα τεχνικά προβλήματα του συστήματος.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων, οφείλονται σε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) αντέδρασε και απαντά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έχοντας τη συμμετοχή από γονείς ΑμΕΑ και Συλλόγους χρονίως πασχόντων. Όπως επισημαίνουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες στο σύστημα διαχείρισης δεν είναι τεχνικό αλλά αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης του ΟΠΕΚΑ, ακόμα και σε σχέση με πέρυσι κατά 200 εκατομμύρια ευρώ αλλά και ενδεικτικό όσων θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, στον τομέα της πρόνοιας, με δεδομένες τις περικοπές σε χρήματα και εξοπλισμό.

 

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα