back to top
28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Σ. Βούλτεψη: Kομματική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ οι επιθέσεις Πολάκη σε καναλάρχες, δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες

Διαβάστε επίσης

 

«Βαθύ το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ/ ΠΣ με τον Πολάκη… Δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από όσα λέει ο αψύς Κρητικός, διότι  αποτελούν πιστεύω του ίδιου του κόμματος.  Είναι γραμμή ΣΥΡΙΖΑ οι επιθέσεις που έκανε ο αψύς Κρητικός σε καναλάρχες, δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες»  είπε, μεταξύ άλλων  στον Αθήνα 984,  η  υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, Σοφία Βούλτεψη.

*ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΑΚΗ 

Φιλοξενούμενη  του Νίκου Καρούτζου στη συχνότητα του σταθμού της πόλης, εκτίμησε ότι  «Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Παππά, ουσιαστικά αρνείται  να αναγνωρίσει την καταδίκη του βουλευτή από το Ειδικό Δικαστήριο, μιλά για πολιτική δίκη και τον παραπέμπει στη λαϊκή κρίση, μέσα από τις επερχόμενες εκλογές».

Σε σχέση με τον ισχυρισμό του κ. Παππά ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αποσκοπεί να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ, η Σοφία Βούλτεψη απάντησε παραπέμποντας στη σύνθεση του Δικαστηρίου από  δεκατρείς (13) ανώτερους δικαστικούς που αναδείχθηκαν από την κληρωτίδα και δεν αποτελούσαν  επιλογή της ΝΔ, με τον κ. Δρίτσα να είναι  -τότε- επικεφαλής  της σχετικής διαδικασίας.

Τόνισε πως  δεν μπορεί ο κ Τσίπρας από τη μία να λέει ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας κι από την άλλη να αρνείται την απόφασή τους για τον κ Παππά…

Σύμφωνα με την ίδια «Είχε όλο το χρόνο να αποφασίσει τη στάση του απέναντι στον κ. Πολάκη, ο οποίος το 2017 είχε χαρακτηρίσει τη δικαιοσύνη προστάτη κάθε νταβατζή και ο κ Τσίπρας την επομένη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, αποκάλεσε τους δικαστές… εθνικό εμπόδιο».

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η Σοφία Βούλτεψη για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ  στο θέμα Πολάκη και υπογράμμισε την αφωνία από πλευράς της κυρίας Πόπης Τσαπανίδου.

« ..Μίλησαν μέσω πηγών και κύκλων- όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις τους- και δεν βλέπω την κυρία Τσαπανίδου να λέει το όνομα Πολάκης… Εφαρμόζοντας το δόγμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, επιτίθεται χωρίς αναφορές σε όσα συμβαίνουν. Δεν είναι νοητός ούτε ανεκτός αυτός ο φασισμός του ΣΥΡΙΖΑ».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΈΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε ανησυχία  για τις εντεινόμενες μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ, στον απόηχο της τραγωδίας από τα Ρίχτερ και τον αιματηρό εμφύλιο στη Συρία, που προσδιόρισε ως πηγή της νέας κρίσης.

«Η νέα μεταναστευτική πίεση θα προέλθει από την Συρία. Οι άστεγοι- μόνον εκεί- ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Άνθρωποι εκτοπισμένοι  δύο φορές μέσα στην ίδια τους την πατρίδα λόγω του αιματηρού εμφυλίου, εγκαταστάθηκαν πρόχειρα στην τουρκοσυριακή συνοριογραμμή απ όπου και θα προσπαθήσουν ένα ακόμη  ταξίδι προσφυγιάς προς την ΕΕ.

Όπως συμπλήρωσε  «εάν  δεν  μεταναστεύσουν στην Ευρώπη όσοι ήδη ήταν πρόσφυγες στη Συρία μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου, θα το επιχειρήσουν οι πιο απελπισμένοι. Εκείνοι δηλαδή  που βρίσκονται σε δυσμενέστερη μοίρα και έχασαν σπίτια και οικογένειες στους μεγάλους σεισμούς του Φεβρουαρίου σε Τουρκία και  Συρία».

Στη συνέχεια η Σοφία Βούλτεψη, εξηγώντας τις συνθήκες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε νέα όξυνση το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε  στο Συριακό παράδοξο, στην ύπαρξη ενός δυαδικού καθεστώτος στη Βόρεια Συρία.

«Κυβερνούν ο τουρκικός και ο εθνικός συριακό στρατός- αντίπαλοι του Άσαντ και  οι πληγέντες απ τους σεισμούς ζουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Οι τζιχαντιστές είναι σε πλήρη δράση, ενώ δεν υπάρχουν νερό και ηλεκτρισμός, ούτε γαίες να καλλιεργηθούν, σε ένα γενικότερο τοπίο καταστροφής» και συμπέρανε ότι με το άνοιγμα περισσότερων διαδρόμων από την Τουρκία προς τη Συρία για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, πολύς κόσμος θα αναζητήσει καλύτερη μοίρα, σε άλλους τόπους.

Τέλος, κλείνοντας  υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα μέσω και του Πρωθυπουργού έχει επισημάνει τον κίνδυνο από την συνδυαστική επίδραση των σεισμών στη μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη» ενώ  κάλεσε την ΕΕ «να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο στο μεταναστευτικό. Να μην μένει στα προηγούμενα, λειτουργώντας με χρονοκαθυστέρηση και μάλιστα σημαντική. Δεν αρκεί η επισiτιτική βοήθεια καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα τροφών στη Βόρεια Συρία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα