back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τέμπη: Στους 57 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών-Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Διαβάστε επίσης

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση αργά το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β’,Κωνσταντία Δημογλίδου. Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, 48 άνθρωποι παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι σε ΜΕΘ.

Μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 56 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών, είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι από συγγενείς και οικείους που δεν είχαν βρει τους ανθρώπους τους. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στο σημείο, καθώς τα τμήματα του τρένου έχουν γίνει άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιχείρηση θα συνεχιστεί και στις επόμενες ώρες αλλά και αύριο. 

Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, Χρήστος Τριαντόπουλος μεταβαίνει στη Λάρισα, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να συντονίσει τις ενέργειες για την κρατική βοήθεια και τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

Δημήτρης Πέρρος, Έλενα Μπρέγιαννη, Newsroom

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα