back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες στα συντρίμμια – Στους 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Διαβάστε επίσης

Έως το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα εχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Οι συνθήκες των ερευνών χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως δύσκολες, καθώς τα τμήματα του τρένου έχουν γίνει άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ενώ το έργο των διασωστών δυσχαιρένουν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε 57, ενώ αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 56 επιβάτες ως αγνοούμενοι. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, 48 άνθρωποι παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι σε ΜΕΘ.
Μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, Χρήστος Τριαντόπουλος μετέβη στη Λάρισα, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να συντονίσει τις ενέργειες για την κρατική βοήθεια και τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα