back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Την Τετάρτη πανεργατική απεργία και συλλαλητήρια – Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε επίσης

Στην πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας για μεθαύριο Τετάρτη και συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας, προχωρούν τα συνδικάτα, υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη. Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου, έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1η ώρα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΑΔΕΔΥ προχώρησε στην προκήρυξη απεργίας για την Τετάρτη και στο Δημόσιο, με συλλαλητήριο στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια  ημέρα προκηρύχθηκε
24ωρη απεργία και από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων θα ανοίξει αύριο με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:30 στα Προπύλαια.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η διασφάλιση της αποτελεσματική λειτουργίας σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, καθώς και η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, σε όλα επίπεδα.

Την Πέμπτη, ξεκινά το ήδη προγραμματισμένο 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή 400 συνέδρων από 120 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ολόκληρης της χώρας, κατά την διάρκεια του οποίου τα συνδικάτα θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Όπως επισημαίνει το EKA, απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, επαναφέρει το ζήτημα της έκρηξης που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε δεξαμενή πετρελαιομένων νερών.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, προσθέτοντας: «Η Ενεργειακή Αιγαίου Α.Ε. (Energean) αφού μας κατασυκοφάντησε στην
κοινωνία της Καβάλας και στο πανελλήνιο και αφού μας εκδίωξε από τις εγκαταστάσεις της με την βοήθεια εκατοντάδων ένοπλων ΜΑΤ μας απέλυσε, γιατί δεν δεχθήκαμε να κάνουμε εκπτώσεις στην ασφαλή λειτουργία των πετρελαίων του Πρίνου, δεν δεχθήκαμε να πούμε «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα