back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Δεν νομίζω να ενδιαφέρει πια κανέναν πότε θα γίνουν οι εκλογές

Διαβάστε επίσης

Άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για το χρόνο των εκλογών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν νομίζω να ενδιαφέρει πια κανέναν πότε θα γίνουν οι εκλογές. Για το μόνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψιν του μόνο εθνικά και καθόλου κομματικά κριτήρια στην οριστική του απόφαση για το χρόνο των εκλογών»

Αναφερόμενος στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει και μια  μόνιμη επιτροπή η οποία δεν θα αποδίδει ευθύνες αλλά θα καταθέτει τις προτάσεις της έτσι ώστε να υλοποιούνται τάχιστα για να μην ξανασυμβεί το παραμικρό.

«Πρέπει να συσταθεί άμεσα και μόνιμη επιτροπή. Χρειάζονται οι επιτροπές οι οποίες δεν θα αποδίδουν ευθύνες σε διοικήσεις σε ανθρώπους ή οτιδήποτε άλλο. Θα είναι εκεί για να καταθέτουν προτάσεις οι οποίες συστημικά και θεσμικά θα βελτιώνουν τις διαδικασίες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Αυτός είναι ο σκοπός της επιτροπής και αυτός θα πρέπει να είναι και ο σκοπός της μόνιμης επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων».

Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για ένα τραγικό γεγονός που συμπυκνώνει την παθογένεια και μια Ελλάδα που δεν μας αξίζει. «Πολλά μπορούμε να πούμε ότι φταίνε, από την αξιοκρατία, τις συμβάσεις, την γραφειοκρατία, τον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο, τα ελλείμματα των οποίων, σε όλους αυτούς τους τομείς, οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Προφανώς θα έπρεπε να έχουν ακουστεί οι φωνές που μας έλεγαν ότι εδώ μπορεί ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα, είναι ένα τραγικό γεγονός, ένα δυστύχημα που συμπυκνώνει την παθογένεια και μια Ελλάδα που δεν μας αξίζει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα