back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πλεύρης για Ωρωπό: Δεν εργάζονται στο ΕΚΑΒ – Οι διασώστες μας δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε το περιστατικό στον Ωρωπό, όπου πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου «έπλυνε με λάστιχο» στην πυλωτή πολυκατοικίας 70χρονη με ψυχικά προβλήματα.

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ, ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας.

«Είναι απαξία, στα όρια του βασανιστηρίου αυτό που έχει γίνει», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του υπουργείου Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ ή του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό και δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του υπουργείου. Καλά έκανε ο Δήμος και κάνει τις όποιες ενέργειες. Ωστόσο προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί. Δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο αλλά δεν συνάδει η συμπεριφορά του.»

«Ήδη τον θέσαμε σε αργία. Επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας που δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι “ήδη έχουν κινηθεί η διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει ΕΔΕ για το περιστατικό. Το ασθενοφόρο δεν είναι του ΕΚΑΒ, είναι δημοτικό ωστόσο το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία. Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και του ζήτησα να μη σταματήσει τη λειτουργία του ασθενοφόρου, ωστόσο απαίτησα να απομακρυνθεί σήμερα κιόλας το συγκεκριμένο πλήρωμα. Πήγαμε το βράδυ στο γραφείο, ετοιμάσαμε τα έγγραφα και αύριο μπαίνει πρωτόκολλο και ξεκινά η διαδικασία”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Έλενα Μπρέγιαννη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα