back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Αύξηση ζήτησης εισιτηρίων των ΚΤΕΛ – Ανέβασαν τις τιμές τους οι αεροπορικές

Διαβάστε επίσης

Αυξήθηκε η ζήτηση των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ για μετακίνηση με λεωφορεία, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ αυξημένες είναι και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ειδικά στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη η ζήτηση είναι μεγάλη για την μετακίνηση με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης έκανε λόγο για «μεγάλη ζήτηση», κάτι το οποίο όπως είναι λογικό, γιατί «η πλειονότητα των ανθρώπων που ταξίδευαν με τρένο ψάχνουν να βρουν μια διέξοδο στη μεταφορά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Έχουν διπλασιαστεί περίπου τα δρομολόγια . Αν είχαμε 20, τώρα έχουμε 40».

Για την ασφάλεια στα λεωφορεία και αν χρειάζονται επιπλέον οδηγούς για να καλυφθούν τα δρομολόγια, ο κ. Τσόλης σημείωσε ότι «τα λεωφορεία είναι καινούρια, δύο ή τριών ετών» και πρόσθεσε: «Το ΚΤΕΛ έχει δικά του συνεργεία για τον έλεγχο, δεν συνεργάζεται με εξωτερικά. Καλυπτόμαστε από τους οδηγούς που είχε ήδη η εταιρεία, απλά τραβήξαμε τους οδηγούς από το τουριστικό τμήμα που έχει το ΚΤΕΛ. Σχεδόν καταργήσαμε τις εκδρομές και οι οδηγοί που δούλευαν στο τουριστικό, κάνουν πλέον συγκοινωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η τιμολογιακή πολιτική δεν έχει αλλάξει και ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές.

Μεγάλη ζήτηση έχουν και τα αεροπορικά εισιτήρια, κυρίως προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς άλλους μακρινούς προορισμούς, με τις τιμές των εισιτηρίων να «τραβούν την ανηφόρα» όσο αυξάνεται η ζήτηση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τις αμέσως επόμενες ημερομηνίες, έως και τις 15 Μαρτίου, οι τιμές των εισιτηρίων του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής ξεπερνούν τα 140 ευρώ, ενώ για να βρει κάποιος εισιτήριο κάτω από τα 100 ευρώ θα πρέπει να προγραμματίσει το ταξίδι του για μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα