back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Τέλος οι άδειες κέντρων διασκέδασης στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

Με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε την απόφαση της αναστολής χορήγησης νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κέντρων διασκέδασης έως 13-3-2025 στην περιοχή του Κολωνακίου.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το Κολωνάκι είναι περιοχή γενικής κατοικίας. Γύρω και πάνω από τα κέντρα διασκέδασης ζει κόσμος” τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, αποκάλυψε ότι ο δήμος ετοιμάζει τοπικό πολεοδομικό σχέδιο για το Κολωνάκι προκειμένου να βάλει “φρένο” γενικά στην αύξηση των κέντρων διασκεδάσεως.

Το μέτρο θα ισχύσει για δύο χρόνια και δεν αφορά όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά αποκλειστικά τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως τόνισε ο κ. Κορομάντζος επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του δήμου, όπως έγινε και στο παρελθόν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέρδισαν οι καταστηματάρχες, ο δήμος εκτιμά ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη ο δήμος θα έχει έτοιμο το τοπικό πολεοδομικό. Επιπλέον, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτέλεσμα της επικείμενης δίκης κατά του δήμου καθώς όπως είπε η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι γενική, όπως στο παρελθόν καθώς στρέφεται κατά των κέντρων διασκεδάσεως.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα “πέσει” στο ΣτΕ διότι αφορά μία κατηγορία και συγκεκριμένα τα κέντρα διασκέδασης. Ελπίζουμε ότι στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να κριθεί, θα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα τοπικό πολεοδομικό» υπογράμμισε ο κ. Κορομάντζος.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων έλαβε την απόφαση της αναστολής έκδοσης αδειών για δύο χρόνια εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλούν τα κέντρα διασκέδασης στους κατοίκους της περιοχής και από το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι αιτήσεις στον δήμο για έκδοση νέων αδειών.

Λαός και Κολωνάκι

Υπέρ του μέτρου ψήφισε η Ανοιχτή Πόλη ωστόσο εξέφρασε την αντίθεσή της με τον περιορισμό του μέτρου στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Μοιάζει να θεωρούμε ότι είναι μία προνομιούχα περιοχή, με προνομιούχους κατοίκους, ότι όλοι οι άλλοι είναι μία “πλέμπα” με τους οποίους δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτούς τους ανθρώπους που περιβάλλονται από οκτώ δρόμους. Και σας λέμε: γιατί όχι και στο Γκάζι, την Υμηττού, την πλατεία Προσκόπων και κάποιες άλλες περιοχές που μπορεί να θεωρηθούν ως κορεσμένες. Δημιουργείται θέμα για όλες τις άλλες περιοχές» σημείωσε ο Ρήγας Αξελός, δημοτικός σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

«Διαφωνούμε στον περιορισμό του μέτρου. Στο να περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στο Κολωνάκι» τόνισε ο κ. Αξελός.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα