back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε μια πρώτη προσέγγιση των συνθηκών που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Εξηγήσεις θα δώσουν ο πρόσφατα παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι δύο προκάτοχοί του, Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Χρυσοχοίδης της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έχει κληθεί και θα παραστεί και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,

Στις ράγες επανέρχονται τα τραίνα, από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας και αυστηροποιημένο πλαίσιο λειτουργίας, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι. Κατ αρχάς θα τεθεί σε λειτουργία η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο ενώ το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα επανεκκινήσει στις αρχές Απριλίου..

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας και η Κεντρική Τράπεζα της χώρας επιβεβαίωσαν την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνιστική UBS. ‘’Για αποφασιστική συμφωνία για την Ελβετία και το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος’’ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλαίν Μπερσέ. Σύμφωνα με τους Financial Times η εξαγορά ‘’έκλεισε’’ στα 3,25 δις δολάρια, τρεις φορές πάνω από την αρχική προσφορά. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, θα παράσχει πιστωτική γραμμή 100 δις φράγκων στις δύο τράπεζες.. Η συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα προκειμένου να αποφευχθούν αναταράξεις στις αυριανές συνεδριάσεις των χρηματιστηρίων.

Στη Γαλλία: Αύριο το απόγευμα, αναμένεται να συζητηθούν στην Εθνοσυνέλευση οι δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης που έχουν καταθέσει η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν και το μικρό κόμμα LIOT, με αιχμή την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, την οποία ο Εμμανουέλ Μακρόν επέβαλλε με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με ψηφοφορία στη Βουλή.

2ημερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από αύριο στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι ΤζινΠινγκ. Είχε προηγηθεί – τον Φεβρουάριο του 2022 – η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Πεκίνο, η οποία εγκαινίασε μια ισχυρή εποχή στις διμερείς σχέσεις, με την Κίνα να είναι αυτή την ώρα, ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου.

Λήγει αύριο η προθεσμία εγγραφής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Για εκπρόθεσμες εγγραφές θα απαιτείται έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ξεκινά άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων, με προτεραιότητα σε σχολεία και νοσοκομεία. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

24ωρη απεργία εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, αντιδρώντας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή.

Αύριο πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους του market pass που είχαν κάνει αίτηση έως τις 15 Μαρτίου. Αφορούν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο..

Στην αθλητική επικαιρότητα…Στα σημερινά παιχνίδια Play Off της Σούπερ Λιγκ.

Βόλος – Ολυμπιακός: 0 – 3

Άρης – ΠΑΟΚ: 1 – 2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 0-0 στο 68’

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με σκορ 74-76 και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τζακ ποτ στην αποψινη κληρωση του τζοκερ. Τυχεροι αριθμοί 1,14,34,37 44 τζοκερ ο αριθμός 13

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα