back to top
34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ένταση μεταξύ Ιορδανίας και Ισραήλ για λανθασμένο χάρτη

Διαβάστε επίσης

Η Ιορδανία επεσήμανε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από το Ισραήλ ότι η συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού, ο οποίος εκφώνησε ομιλία από πόντιουμ το οποίο ήταν στολισμένο με μια ισραηλινή σημαία στην οποία φαινόταν να περιλαμβάνεται στο εβραϊκό κράτος και η Ιορδανία, δεν εκπροσωπεί την επίσημη στάση της χώρας.

Επίσημη πηγή δήλωσε ότι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι απέρριψαν την κίνηση του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και τόνισαν ότι σέβονται τα σύνορα της Ιορδανίας όπως και την ειρηνευτική συνθήκη που έχει υπογράψει η χώρα με το Ισραήλ.

Ο Σμότριτς είναι επικεφαλής του θρησκευτικού, εθνικιστικού κόμματος “Θρησκευτικός Σιωνισμός”, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Αμάν κάλεσε αργά χθες Δευτέρα τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Ιορδανία και χαρακτήρισε την κίνηση του Σμότριτς μια προκλητική ενέργεια ενός «εξτρεμιστή» και «ρατσιστή» υπουργού, η οποία παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και την ειρηνευτική συμφωνία της Ιορδανίας με το Ισραήλ.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι προκλητικές, ρατσιστικές και προέρχονται από μια ακραία προσωπικότητα. Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να τις καταδικάσει», τόνισε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σαφάντι έλαβε τηλεφώνημα από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ιορδανίας, σημείωσε η πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα