back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ν.Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του βαθύ κράτος της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Για εθνικό τραύμα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ,Νικός Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ έχουν δώσει 7 παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι υπάρχει ευθύνη και από τους δυο σε αυτή τη σύμβαση. Εγκάλεσε την κυβέρνηση για πελατειακό κράτος και κομματικό ρουσφέτι αναφερόμενος στην περίπτωση του προφυλακισμένου σταθμάρχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ πρότεινε μεταξύ άλλων μεταβατική επανακρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εξεύρεση σύντομα νέου στρατηγικού επενδυτή, τη συγκρότηση μιας νέας Αρχής ελέγχου και εποπτείας του σιδηρόδρομου στη θέση της ΡΑΣ, και την επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο και ειδικών γνώσεων.

Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει γενναιότητα , όχι όμως μόνο να αναλαμβάνεις στα λόγια ευθύνες ούτε να καταγγέλλεις παθογένειες ενώ είσαι κομμάτι της παθογένειας ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε με βίαιο τρόπο ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν είναι επιτελικό κράτος είναι μια παρέα που εκθέτει την Ελλάδα συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας. Ποιος είναι το βαθύ κράτος; Ό,τι αρνητικό έχει συμβεί στο παρελθόν και οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το έχει επαναλάβει και ο ίδιος. Δεν πήρε μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος. Το επέκτεινε και το εργαλειοποίησε όπως και ο κ. Τσίπρας», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Καμία θεσμική πρόσκληση

Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού ότι επιδίωξε δυο φορές συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Στη χθεσινή προσέγγιση του πρωθυπουργού οτι ήθελε να συναντηθούμε, απαντώ ότι υπάρχουν θεσμικοί τρόποι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε οτι η πρώτη φορά που συνομίλησαν ήταν σε διάδρομο της Βουλής παρουσία δημοσιογράφων οπότε και ο κ. Μητσοτάκης του απηύθυνε ένα αόριστο “να τα πούμε”, που ποτέ δεν συνοδεύτηκε από επίσημη θεσμική πρόσκληση.
Ακολούθως, οι δυο τους-σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ- ξαναβρέθηκαν στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιούλιο – δυο μέρες πριν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο για την απόπειρα παγίδευσης με το predator .

Aίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη :«Στο περιθώριο της παρουσίας μας εκεί, έρχεται ο Πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα:

“Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα”. Το είπα αυτό γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις αρχές» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έθεσε δυο προϋποθέσεις: ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή και προγραμματικές συγκλίσεις. Αναφορικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αποκλείοντας τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο , ένα πρόσωπο, όπως είπε, που θα εκφράζει την προγραμματική αλλαγή.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο:

Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. «Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας» ανέφερε.

Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, το δίλημμα είναι ή ένα κράτος εργαλείο λάφυρο στα χέρια τους ή κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος.

Ερωτηθείς για σενάρια αποστασίας βουλευτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έμφαση: «Αν ο κ. Μητσοτάκης πέρα από τη μίμηση στις πρακτικές του πατέρα του – με τις γνωστές υποκλοπές της εποχής – τον μιμηθεί και σε άλλα , που η μεταπολίτευση οδήγησε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, να είναι σίγουρος ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Παταγωδώς. Διότι η Ελλάδα είναι στο 2023 και όχι στο 1965».

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα