13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΕΛΟΤ: «Δεν είχαμε λάβει κάποια καταγγελία»

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη προπονητή που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες.

Η ΕΛΟΤ τονίζει ότι δεν είχε λάβει κάποια καταγγελία από γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες και πως έλαβε γνώση των γεγονότων από τα τηλεοπτικά κανάλια. Η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα τον είχε αποπέμψει από την οικογένεια του αθλήματος και θα τον είχε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί», ενώ, καταλήγοντας, αναφέρει ότι θα ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του εν λόγω προπονητή, τον οποίο ανακοινώνει πως θα διαγράψει από τις τάξεις της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ έχει ως εξής:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί.

Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα