back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αναταραχή πάλι στις χρηματαγορές. Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές, με τις Deutsche Bank και UBS Group να δέχονται ισχυρό πλήγμα. Ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 11%.

Οι μετοχές των UBS Group AG και Credit Suisse AG κατέγραψαν πτώση 6,3% και 6,7%, αντίστοιχα, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των τραπεζών που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

Μεγάλες απώλειες και στο Γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου Αθηνών που πριν από λίγο έφτασε στο μείον 2,30 στις 1028,22…

Συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζιόρτζια Μελόνι, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ενόψει της συνόδου του Eurosummit για την οικονομία, που πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι, ωστόσο κλειστός παραμένει ακόμη ο σταθμός ΜΕΤΡΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όπου οι συρμοί δεν κάνουν στάση. ΤΟ ΜΕΤΡΟ σήμερα θα σταματήσει τη λειτουργία του λόγω στάσης των εργαζομένων από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα παιδιά ήταν άψογα να φροντίσουμε να είναι υπερήφανα για όλους εμάς… να τα ακούσουμε με προσοχή και σεβασμό τόνισε ο Δήμαρχος αθηναίων Κωστας Μπακογιάνης μετά το τέλος της Παρέλασης .

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς, λόγω της εξόδου για την Εθνική επέτειο. Από τις 4 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εξόδου.

Μέτρα στήριξης και αρωγής των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών και επιβαινόντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών όπως ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών προς την Φορολογική Διοίκηση και ασφαλιστικά ταμεία, άμεσες αποζημιώσεις, μέριμνα για τους φοιτητές καθώς και ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η επεξεργασία του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει τη Δευτέρα, ενώ στην ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ νέα προθεσμία να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα πήραν νωρίτερα από τον εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών οι δυο σταθμάρχες που κατηγορούνται ότι έφυγαν νωρίτερα από την λήξη της βάρδιας τους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς – Δεσμευόμαστε για ένα κράτος αξιοκρατικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιωάννη Σαρμά.

Φτηνότερο το ρεύμα τον Απρίλιο, καθώς πέφτει κάτω από τα 9 σεντς ανά κιλοβατώρα η ελάχιστη χρέωση για την ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τις κρατικές επιδοτήσεις ρεύματος, που έρχονται μετά τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών σήμερα ο προπονητής Τάε Κβο Ντο ο οποίος απολογείται για βιασμό αθλητριών του, αλλά και οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 14χρονης που φιλοξενείται σε δομή της Νέας Σμύρνης για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα. Ανάμεσά τους πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» ο οποίος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια αναίρεσε τα λεγόμενά του.

Την υπόθεση του εμπρησμού εστιατορίου στην Νέα Σμύρνη τα ξημερώματα, ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν στο εστιατόριο αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εισέλθει σε άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία μέσω συνομιλιών. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα της Ουκρανίας να καταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας θα αποτελούσε λόγο για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει “απολύτως οποιοδήποτε όπλο” εναντίον του Κιέβου ως απάντηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, ξεκινά στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ η πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα