12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ώρα που η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωνε τους 27 ηγέτες της ΕΕ για τη σταθερότητα και ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος, στις Βρυξέλλες , η βουτιά έως και 15% της μετοχής της Deutsche Bank μαρτυρά ότι οι εντάσεις στον τραπεζικό τομέα δεν έχουν περάσει.

Με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, έκλεισε η μετοχή της Deutsche Bank. Στο κόκκινο και τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Βαριές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός δείκτης έκλεισε στο 2,97%.

Έκτακτη συνεδρίαση του χρηματοπιστωτικού τομέα για την τραπεζική κρίση, συγκάλεσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος ανέφερε το Bloomberg.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 εάν ο λαός εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία και προκύψει σταθερή κυβέρνηση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξελλες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και διαβεβαίωσε για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Ο κ Μητσοτακης προσκάλεσε στην Αθήνα την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, πριν από τις εκλογές.

Με μία σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε η τουρκική προεδρία στον Αμερικανό γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν, απάντησε μέσω tweets και υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη -χωρίς να την κατονομάσει- που παραβιάζει την τουρκική κυριαρχία, ενώ κατέδειξε ως υπεύθυνο για τις κακές σχέσεις με την ΕΕ το Κυπριακό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, που κατηγορείται για την καταστολή της αντιπολίτευσης και τη στήριξη που προσφέρει στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο στόχαστρο, αυτή τη φορά, βρίσκεται το προεδρικό αεροσκάφος του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Μια ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία ενιαίας πολεμικής αεροπορίας υπέγραψαν οι διοικητές της πολεμικής αεροπορίας Φινλανδίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας έναντι της ρωσικής απειλής. Οι τέσσερις χώρες θα διαθέτουν συνδυασμένη δύναμη από περίπου 250 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ανάλογη μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Γαλλία και η Βρετανία

Στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στη διευρυμένη ατζέντα που χαρακτηρίζει τη διμερή σχέση της Ουάσιγκτον με την Αθήνα αναφέρεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Σε μήνυμα του κήρυξε την 25η Μαρτίου του 2023, ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας “Σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ …μαζί, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο ότι το σκοτάδι που οδηγεί στην απολυταρχία δεν μπορεί ποτέ να σβήσει τις φλόγες της ελευθερίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αναλυτικά στη ιστοσελίδα μας…

Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας ήξερε να χειριστεί το σύστημα τηλεδιοίκησης, παρόλο που στην απολογία του στην ανακρίτρια δήλωσε το αντίθετο, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΙ . Στο ρεπορτάζ αναφερεται ότι στον εν λόγω έγγραφο, έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του 59χρονου σταθμάρχη στις βάρδιές του τις μέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εκτός λειτουργίας οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Νέα Σμύρνη με θύμα ένα 14χρινο κορίτσι που είναι φιλοξενούμενο σε δομή. Κατηγορούνται για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού ενώ ο τέταρτος, ασύλληπτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, κατηγορείται για τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αναφορικά με τις καταγγελίες πρώην οδηγού πούλμαν για το «Κέντρο Ειδικών θεραπειών» στην Καλλιθέα, όπου εργάστηκε για τρεις μήνες. Αποκάλυψε ότι είχε δει υπαλλήλους και την ιδιοκτήτρια, να χτυπούν και να περιγελούν παιδιά, και να απειλούν γονείς και εργαζομένους.

Να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν κάλεσε την Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την υπέρμετρη χρήση βίας έναντι των διαδηλωτών. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι ξεκινούν 11 δικαστικές έρευνες για συμβάντα αστυνομικής βίας την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων. Λογω της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έως και το ένα τρίτο των πτήσεων ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πολλά άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:

Την ήττα με 2-1 σετ από τη Καναδέζα Μπιάνκα Αντρεέσκου γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη και αποκλείστηκε από το Μαϊάμι Όπεν.

Καιρός:

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα