back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στην επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού». Επισημαίνει δε και τη διαδικασία έναρξης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και τις σταθερές συγκοινωνίες. Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρεται εκ νέου στο νομοσχέδιο για το νερό ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως αυτό παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ διαμηνύει ότι «οι πολίτες θέλουν λύσεις και έργα και όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 10 το πρωί σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στην οδό Τσαμαδού στην Άνω πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική μία κατάκοιτη γυναίκα απομακρύνθηκε από το σημείο και είναι καλά στην υγεία της. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Η Ρωσία και η Κίνα δεν σχηματίζουν στρατιωτική συμμαχία, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι διαφανής.”Δεν σχηματίζουμε μια στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα”, δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. “Ναι, συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικο-τεχνικό τομέα. Δεν το κρύβουμε. Όλα είναι διαφανή, δεν υπάρχει κανένα μυστικό”, πρόσθεσε ο ίδιος. Αντιθέτως ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερες παγκόσμιες συμμαχίες.

Την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές, στην Πολιτεία του Μισισίπι ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα καταστροφικών ανεμοστρόβιλων που έπληξαν την πολιτεία του Μισισίπι στις νότιες ΗΠΑ, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν ισοπεδωθεί, την ώρα που νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα στην περιοχή.

Σε ισχύ από αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά δίκτυα του Δήμου Αθηναίων λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina9.84.gr.

Στην περιοχή του Γκύζη επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. “Από νωρίς το πρωί στη μάχη για καθαρές γειτονιές. Κάθε Κυριακή και σε μια νέα περιοχή της Αθήνας μας” το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Aβραμίδη στο Facebook.

Καιρός:

Γενικά αίθριος για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 21.2 βαθμοί

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα