back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% από το Σάββατο 1η Απριλίου, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο κατώτατος μισθός για τους υπαλλήλους ορίζεται στα 780 ευρώ, ενώ για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο φθάνει τα 34,84 €. Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, υπολογίζονται σε 585.000.

Με το πρώτο προεκλογικό βίντεο που αναρτήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπέμπει το μήνυμα «Σταθερά Τολμηρά Μπροστά», το κυβερνών κόμμα ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, θέτοντας ως στόχο την πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό τέτοιο που να δημιουργήσει δυναμική για επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Ανάμεσα στους στόχους η αποτροπή της λεγόμενης “χαλαρής ψήφου” και της “ψήφου διαμαρτυρίας”. Έμφαση θα δοθεί -μεταξύ άλλων- στην μείωση των φορολογικών βαρών και της ανεργίας και στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος με τρεις διαδοχικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, αλλά και με αύξηση 7,75% στις συντάξεις.

Η στρατηγική της αυτοδυναμίας δεν σημαίνει και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ξεκαθαρίζει η ΝΔ. Εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία ούτε κατά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, πιθανότατα θα ξεκινήσει διαδικασία συνεννόησης με άλλες πολιτικές δυνάμεις για κυβέρνηση συνεργασίας με ξεκάθαρη όμως θέση ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Άτυπη συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή. Σύμφωνα με πληροφορίες -στις οποίες αναφερεται η ΕΡΤ- θα λάμβαναν 16.000 ευρώ ανά κεφάλι, για αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

Την Παρασκευή οι απολογίες τους. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον εγκέφαλο που έδινε εντολές και φέρεται να είναι πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί το μέγεθος του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου.

Τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ευχαρίστησε το Ισραήλ. Βοήθησε και η Μοσάντ στην εξάρθρωση αυτού του ιρανικού πυρήνα τρομοκρατών, αναφέρει το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νέες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού.

Εκτιμά ότι τα παιδιά και οι υγιείς ενήλικες δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίων, πέρα από τον βασικό εμβολιασμό και μία αναμνηστική δόση, καθώς τα οφέλη για την υγεία τους από περαιτέρω δόσεις είναι μικρά.

Αντιθέτως οι πιο ηλικιωμένοι, οι ενήλικες με συννοσηρότητες, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι έγκυες και οι εργαζόμενοι στην υγεία καλούνται να λάβουν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός ερευνά νέα εμβόλια τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος παραλλαγμένων στελεχών, ενώ εξετάζει και νέες μεθόδους χορήγησής τους, όπως μέσω της μύτης, του στόματος και του δέρματος.

‘Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου. Tο αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,97%

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το νέο ομόλογο το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 – 2 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του φετινού δανειακού προγράμματος.

Ακριβότερα κατά 10 έως 15 λεπτά του ευρώ θα αγοράζουν οι καταναλωτές από την 1η Ιουλίου εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλα, αναψυκτικά και μπύρες καθώς -εκτός απροόπτου- ενεργοποιείται το σύστημα επιστροφής εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής θα πληρώνει το επιπλέον αυτό ποσό κατά την αγορά των προϊόντων, το οποίο ωστόσο θα του επιστρέφεται μέσω κουπονιού εάν πάει πίσω στο κατάστημα τις άδειες συσκευασίες ποτών από πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί. Να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής του συστήματος και να τεθεί σίγουρα εκτός καλοκαιρινής σεζόν ζητά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Πρεμιέρα σήμερα για το καλάθι των νονών, το οποίο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών και θα είναι σε ισχύ έως το Mεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το «καλάθι του Πάσχα», με τσουρέκια, αρνί, κατσίκι και σοκολατένια αυγά.

Την προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ κατά την σημερινή τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κατά την συνεδρίαση έγινε ενημέρωση και για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό καθώς και για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το ΥΠΠΟ καλλιτέχνες. Περισσότερα θα μας πει η Μαρία Βασιλοπούλου…

Σε εξέλιξη κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, που ζητά μεταξύ άλλων αύξηση στα επιδόματα. Οι παραπληγικοί μαζί με τους συνοδούς τους πραγματοποιούν αυτή την ώρα παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οδόστρωμα της Ηρώδου Αττικού.

Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση στο άλσος που θα δημιουργηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος και το οποίο θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Αθήνας, ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως ενημέρωσε, στα διαθέσιμα 140 στρέμματα θα προστεθεί και άλλη γη που θα προέλθει από απαλλοτριώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μουσείου, είπε ότι χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για την υλοποίηση των μελετών και την έγκρισή τους.

Πολιτική κρίση στο Περού. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αρχίσει να διενεργούν έρευνα σε βάρος της προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε και του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Τα αδικήματα αυτά φέρονται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2021.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 15 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα