back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μία είναι η κάλπη αυτής της 21ης Μαΐου, όπου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, για το ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε από τη Γλυφάδα, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

“Είμαι σήμερα περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι “αυτό θα αποτελέσει μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις μας για την επόμενη τετραετία”. “Όπως είχα δεσμευθεί το 2019, ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ Πρώτο Κόμμα, η χώρα αποκτά προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό, όπως τονίζουν, σημαίνει σταθερότητα, ομαλότητα για τη χώρα, χωρίς άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς περιπέτειες για τη χώρα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος , υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Με εξώδικο στη διαδικτυακή εφημερίδα Political δηλώνει ότι θα απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχτισε «βίλα» στην Πάρο με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας η οποία ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο κ Ραγκούσης κάνει λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της».

«Πόσο ηθικό βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτοούμενο δάνειο που δινόταν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για εκείνους που ήτανε αναξιοπαθούντες, ότι κατάφερε να πάρει αυτό το δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου», διερωτήθηκε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητεί απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή.

Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου η Goldman Sachs σε έκθεσή της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Απριλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P θα δημοσιεύσει την έκθεσή του αναφορικά με την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος όπως και οι DBRS και Fitch αξιολογούν την Ελλάδα μία βαθμίδα χαμηλότερα της επενδυτικής διαβάθμισης.

«Είναι ευθύνη των διαχειριστών των δανείων να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας αναφερόμενος στις διαδικασίες ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Star forum που εξελίσσεται στη Λαμία. Ο κ Σταικουρας αποκάλυψε τις επαφές που είχε με το τραπεζικό σύστημα αλλά και τους ενδιάμεσους διαχειριστές, από τους οποίους όπως ειπε ζήτησε δημόσια πλέον «να επαναξιολογήσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν καταλήξει οι πολίτες» καθώς επεσήμανε «δεν είναι στην ίδια κατάσταση όπως πριν από δύο ή τρία χρόνια και πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις».

Στις ράγες μπήκαν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για τις αμαξοστοιχίες της, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.

Αύριο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νμσχ με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Εξιτήριο πήρε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο 21νός χρόνων πολυτραυματίας και εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέβαινε στο 6ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας μαζί με την κοπέλα του και την ώρα του δυστυχήματος ήταν και οι δύο στο κυλικείο, στο δεύτερο βαγόνι.

Ο Χάμζα Γιούσαφ ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας, σε μια τελετή που συνδύαζε την τοπική παράδοση με την πακιστανική κληρονομιά του. Ο Γιούσαφ, ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης δυτικοευρωπαϊκού έθνους ορκίστηκε πίστη στον βασιλιά Κάρολο αν και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να καταργηθεί η μοναρχία και να αντικατασταθεί ο βασιλιάς από έναν εκλεγμένο αρχηγό κράτους, εφόσον πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός- Βιλερμπάν 81 –55 .

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα