back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις στις τράπεζες για τα χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας 25 έως 39 ετών. Το δάνειο αφορά στην πρώτη κατοικία.

Παράθυρο για παράταση στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η οποία λήγει την 1η Ιουλίου αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές καταναλωτικών οργανώσεων, δικηγορικών συλλόγων και άλλων, που ζητούσαν ακύρωση της ρήτρας στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ.

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποθέσεις συγγραφής μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών επί πληρωμή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σημειώνει ότι η Δίωξη συνδράμει τις αρμόδιες Αρχές. Υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη λογισμικών τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή λόγου, και ειδικότερα των επονομαζόμενων chat bots (όπως το ChatGPT) που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή κατά την τρέχουσα περίοδο, δημιουργώντας προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προηγήθηκε καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ότι έχει καταστεί «ανεξέλεγκτο το ντροπιαστικό φαινόμενο δεκάδων εταιριών που φτιάχνουν «έτοιμες» διατριβές» και μάλιστα διαφημίζονται ανενόχλητα στο διαδίκτυο.

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και της Ηλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες και προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Έως τώρα έχουν συλληφθεί 36 άτομα. Επίσης εντοπίστηκαν 10 διαμερίσματα φιλοξενίας και συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για αναχώρηση από τη χώρα. Ταυτοποιήθηκαν δε, σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Τη πόρτα του ανακριτή θα περάσουν το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Στον Έβρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράκτη κατά 35 χιλιόμετρα. Το πρωί επισκέπτεται Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί.

Στον νομό Αργολίδας θα περιοδεύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα.

Καθηγήτρια στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου καταγγέλλει ότι δύο νεαροί – πιθανότατα εξωσχολικοί – εισέβαλαν σε αίθουσα του σχολείου, την ώρα που παρέδιδε μάθημα, κι όταν τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι κλώτσησαν την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά.

Η 62χρονη εκπαιδευτικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου – Κορδελιού διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναλαμβάνει από αύριο και για ένα μήνα η Μόσχα.

Η Ρωσία «δεν θα έπρεπε να είναι» μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον Οργανισμό Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Υπογράμμισε πως περιμένει από τη Ρωσία να συμπεριφερθεί «με επαγγελματικό τρόπο» στην προεδρία, αν και εξέφρασε αμφιβολίες ότι θα το πράξει.

 

Πίσω στα δικά μας και στα της πόλης: συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις μικρών και μεγάλων δρόμων σε Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Άγιο Παντελεήμονα και Πλατεία Αμερικής, από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Έως τώρα έχουν ασφαλτοστρωθεί 834 οδοί συνολικού μήκους 260 χλμ σε όλη την πόλη. «Η Αθήνα αφήνει πίσω της τους ακατάλληλους και επικίνδυνους δρόμους και αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα