back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

“Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%” αναφέρει σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον νέο κατώτατο μισθό που τίθεται από σήμερα σε ισχύ. “Γνωρίζω καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου”, καταλήγει ο πρωθυπουργός. 

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, καθώς στο λιμάνι της Κυλλήνης παραμένουν τα δύο πλοία των γραμμών μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του ενός. Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός. Αυτή την ώρα διενεργείται έλεγχος από πραγματογνώμονες για να δοθεί «πράσινο φως» για απόπλου, από το λιμεναρχείο Κυλλήνης.  

“Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί και στα 140 χιλιόμετρα του μήκους της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ακόμη και με εθνικούς πόρους, σε πείσμα όσων αντιδρούν” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο η αστυνομία απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες και έχει διαπιστωθεί, ότι στα 37 χλμ. φράχτη, που ήδη υπάρχουν, δεν μπορεί να περάσει κανένας.  

Με πολίτες, σε καφέ στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αγία Παρασκευή θα μιλήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Στις Σέρρες θα μιλήσει απόψε (19.30) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. 

 Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Σολωμού, στην περιοχή της Γλυφάδας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι τοποθέτησαν δύο γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ από την έκρηξη, που σημειώθηκε στη 1:50πμ, προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε χθες την πολιτεία του Αρκάνσας ενώ στο Ιλινόις η κατάρρευση στέγης θεάτρου λόγω σφοδρής καταιγίδας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 28 άλλων, σύμφωνα με τις αρχές. 

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια αρχιτεκτονική ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά, έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Open House Athens και σε συνεργασία με το Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων. Οι ξεναγήσεις γίνονται σήμερα από τις 3 μετά το μεσημέρι και ως τις 7 το απόγευμα και αύριο, από τις 10 το πρωί ως τις δύο μετά το μεσημέρι. 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και για την 2η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

στις 5: Λεβαδειακός – Ατρόμητος. Πέντε και μισή: Παναιτωλικός- Λαμία. Επτά και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ και στις 9: Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης.  

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα