back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Tις τιμές των καυσίμων, του πληθωρισμού, και των επιτοκίων αναμένεται να επηρεάσει άμεσα η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου πάνω από 1,16 εκατ. βαρέλια.
Το μπρεντ ήδη ξεπέρασε τα 84 δολάρια το βαρέλι με συνέπεια την αύξηση της τιμής των καυσίμων που ήδη έφτασε στο 1,9 ευρώ το λίτρο στη χώρα μας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ουάσιγκτον, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει ότι «δεν πιστεύουμε ότι οι περικοπές είναι σκόπιμες αυτή την στιγμή, δεδομένης της αβεβαιότητας της αγοράς. Την ίδια ώρα προβληματίζει η απόφαση της Ιαπωνίας να κλείσει συμφωνία για προμήθεια πετρελαίου από τη Μόσχα και να γίνει έτσι η πρώτη χώρα των G7 που σπάει το εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Αύριο στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ – ΗΠΑ. Aναμένεται να συζητηθεί το πώς θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια επιταχύνοντας παράλληλα την πράσινη μετάβαση.

Τη διεύρυνση κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων για την ένταξη των ευάλωτων δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως τις 31 Ιουλίου έτσι ώστε να αιτηθούν και να επωφεληθούν περισσότεροι δανειολήπτες.

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ως πύλης εισόδου και παρόχου ενεργειακής ασφάλειας για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Rick Scott, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία της Φλόριντα.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του που προβλήθηκε με βίντεο, σε εκδήλωση που διοργανώνουν στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, το τμήμα Δικαιωμάτων και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας για τη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντηση του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο. “Η υπόθεση αυτή-τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης- δεν θα παραγραφεί ποτέ πολιτικά ούτε ποινικά”.

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι που ήταν θύμα μαστροπείας του Ηλία Μίχου στα Σεπόλια. Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο, την απείλησε και την μαχαίρωσε στο χέρι.

Δεν μπορείτε, κ. Θεοδωρικάκο, να προστατεύσετε ούτε το κοριτσάκι που έπεσε θύμα μαστροπείας στον Κολωνό;, διερωτάται ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν καταγγελίες και δημοσιεύματα ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης για φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στη Μύκονο, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε βάρος αρχαιολόγου.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του που απευθύνεται προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου χαρακτηρίζει «θλιβερή» την εικόνα που επικρατεί στο νησί επισημαίνοντας ότι αυτή πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατό. Κάνει λόγο για «βαριάς παραβατικότητα με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού».

Σε νέα στάση εργασίας, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Τα δρομολόγια των οδικών μέσων θα εκτελεστούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Το κινεζικό αερόστατο που διέσχισε σχεδόν όλες τις ΗΠΑ κατάφερε να συγκεντρώσει πληροφορίες από πολλές στρατιωτικές τοποθεσίες και να τις μεταδώσει, σε πραγματικό χρόνο, στο Πεκίνο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να το εμποδίσει, υποστηρίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Οριστικά παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Μίτσελ Γκονζάλες μετά την ισοπαλία 2-2 της ομάδας με τον Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο Ζοσέ Ανιγκό.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα