back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Μουλκιώτης: Δίχως τέλος ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον τουρισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

«Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει σε κάθε του παρέμβαση, ότι η προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία δεν έχει τέλος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα σειρά είχαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται, σε προεκλογικό φόντο, ότι θα φροντίσει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να έχουν «την δυνατότητα όλοι να έχουν το ίδιο μέρισμα επιτυχίας από την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

Αγνοεί ή λησμονεί ο κ. Μητσοτάκης ότι η Κυβέρνησή του, επί τέσσερα χρόνια, με τα νομοθετήματα και τις πολιτικές της, έχει συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι μισθοί του κλάδου να είναι «εξευτελιστικοί», τα ωράρια εξαντλητικά, οι κενές θέσεις να υπερβαίνουν τις 60.000, ενώ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από 15 Δεκεμβρίου 2022, δεν έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική, αλλά και αυτή του επισιτισμού καταστρατηγείται λόγω έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών;

Ας αφήσει στην άκρη η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και ας αποδείξει με πράξεις, ότι μέριμνά της είναι να σταματήσει την περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό.»

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα