back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Λαβρόφ – Τσαβούσογλου: Στις 27/04 τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού – Κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Ακουγιού θα πραγματοποιηθούν στις 27 Απριλίου σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε, με τον φιλοξενούμενο του Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, στην Άγκυρα . Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τον Τσαβούσογου αντάλλαξαν απόψεις για την Κύπρο και αξιολόγησαν όρους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στην παρούσα συγκυρία.

“Είμαστε σε συνεχή επαφή”, είπε στις δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου. “Έχουμε μια γεμάτη ατζέντα. Συζητήσαμε επίσης περιφερειακά θέματα. Συγκεκριμένα, το θέμα της Ουκρανίας ήταν το κυρίαρχο θέμα. Δυστυχώς, ο συνεχιζόμενος πόλεμος βλάπτει ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Ουκρανία. Τονίσαμε ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί στον δρόμο των διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρός μας είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τον κ. Πούτιν όσο και με τον κ. Ζελένσκι”, προσέθεσε.

Θέμα συζήτησης μεταξύ των δυο υπουργών ήταν και ο διάδρομος για τα σιτηρά, για την οποία τόνισε την ανάγκη της συνέχισης.

Άλλο θέμα συζήτησης ήταν και η τετραμερής που έγινε στη Ρωσία, για το θέμα της Συρίας και η Λιβύη, για την οποία ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως “πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για δημοκρατικές εκλογές το συντομότερο δυνατό”.

“Τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Ακουγιού θα πραγματοποιηθούν στις 27 Απριλίου, είπε ο Τσαβούσογλου, ενώ για την Κύπρο τόνισε: “Ανταλλάξαμε απόψεις και για την Κύπρο. Αξιολογήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε τη συνεργασία μας στην παρούσα συγκυρία”.

Ο κ Λαβρόφ από την πλευρά του δήλωσε: Στις 27 Απριλίου θα έχουμε στείλει πυρηνική ενέργεια στα εγκαίνια του σταθμού παραγωγής ενέργειας του Ακουγιού  και επανέλαβε τη δέσμευση να δημιουργηθεί κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία: “Θα δημιουργηθεί κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία. Πέρυσι οι ηγέτες μας πήραν μια απόφαση σχετικά με τη δημιουργία αυτού του κέντρου αερίου. Καταλάβαμε καλύτερα πόσο αρμόζουσα ήταν αυτή η απόφαση.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα