back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Διεκδικώ την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι μπορούμε να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη. Το μυαλό μου όμως είναι στην πρώτη κάλπη, στις 21 Μαΐου, εκεί θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ εκτίμησε πως εάν η εντολή στην πρώτη κάλπη είναι ισχυρή, μετά, όλα τα πράγματα θα βρουν τον δρόμο τους, εάν χρειαστεί δεύτερη κάλπη.

Επανέλαβε πως το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, ενώ έδωσε και ένα πρώτο στίγμα των προτεραιοτήτων της ΝΔ για την επόμενη τετραετία στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα, σημειώνοντας πως δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα γίνει πριν τις εκλογές, αλλά αν προκύψει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα την αποκτήσει πριν το τέλος του 2023.

“Η χώρα οδεύει στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής, αλλά και της απαλλαγής από το καθεστώς της αδιαφάνειας και της οικογενειοκρατίας” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στον Πύργο Ηλείας. Αυτή την ώρα περιοδεύει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Έκρηξη προκλήθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν οι ένοικοι ξέχασαν γκαζάκι υγραερίου πάνω σε ηλεκτρική κουζίνα. Στο διαμέρισμα που ήταν ενοικιαζόμενο έμεναν πέντε άτομα από τα οποία τα τρία τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες. Το διαμέρισμα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκε πυρκαγιά ενώ επιτόπου έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 8.

Ψηφίζεται τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που αφορά στον έλεγχο των προϋποθέσεων για την κατάρτιση συνδυασμών από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, με στόχο να ενισχυθεί η δικαστική κρίση για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Πολλά τα δημιουργικά εργαστήρια με πασχαλινές κατασκευές που έχει προγραμματίσει για σήμερα για τα παιδιά ο Δήμος Αθηναίων: στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, στην Πινακοθήκη του δήμου στην Πλατεία Αυδή, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη στην Πλάκα, στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης σε Κυψέλη και Σεπόλια και στο ψηφιακό Μουσείο Ακαδημία Πλάτωνος. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα. Πέντε και μισή: ΟΦΗ – Λαμία και στις επτά και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός και Παναιτωλικός – Ιωνικός.

Στο βόλεϊ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις εννέα και μισή τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”.

Και ο καιρός

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα