back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Σακίμπ: Σε 3 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο Βοτανικό, στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων- εργασίες απορρύπανσης, κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες, είναι πλέον γεγονός.

«Παρά τις πολλές, εδώ και 18 χρόνια, εξαγγελίες το γήπεδο του Παναθηναϊκού παρέμενε άπιαστο όνειρο. Πλέον, όπως δεσμεύτηκε προσωπικά και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, το όνειρο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε στον σταθμό της πόλης, συνομιλώντας με τη Μαρία Παύλου, η Μάριαμ Σακίμπ, μέλος του ΔΣ του Αθήνα 9.84 και υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ακολούθως, όπως εξήγησε, αναμένεται εντός του καλοκαιριού να πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του νέου γηπέδου.

«Βάσει του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα χρειαστεί 36 μήνες για να ολοκληρωθεί και ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος του 2026 θα έχει το δικό του σπίτι. Σε 3 χρόνια η ομάδα θα έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης.

«Με την πολυπόθητη Διπλή Ανάπλαση, θα αναβαθμιστεί η περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και του Ελαιώνα που είναι ένα πολύπαθο σημείο της πόλης μας. Το ποδοσφαιρικό ”παλάτι” του Παναθηναϊκού, θα είναι διεθνών προδιαγραφών, χωρητικότητας περίπου 40.00 θέσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο Αστικής Ανάπλασης των τελευταίων 100 χρόνων και θα δώσει νέα πνοή στην πόλη», υπογράμμισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα