back to top
32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Βενιζέλος για κόμμα Κασιδιάρη: Δεν πάσχει από αντισυνταγματικότητα η νέα τροπολογία, ούτε είναι αντίθετη με την ΕΣΔΑ

Διαβάστε επίσης

H νέα τροπολογία της κυβέρνησης “δεν πάσχει από αντισυνταγματικότητα” ούτε είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Θα στερούσαμε όμως κάθε επιχείρημα αν η κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη πήγαινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με φόντο την πρόσθετη κυβερνητική τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών η ρύθμιση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ακύρωση των εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην παραίτηση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου την χαρακτήρισε αναμενόμενη λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά την δημόσια παρέμβασή του. «Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη εμφανίσθηκε αιχμηρός έναντι του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη, λέγοντας πως του προκάλεσε δυσάρεστη εντύπωση.”Έκανε μια επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του” σημείωσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα