back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Επιμένει στη διάσωση των κινηματογράφων η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του κινηματογράφου Άστορ εξέφρασε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο. ” Είμαστε πολύ ανήσυχοι μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη γιατί για το ζήτημα του ΙΝΤΕΑΛ αγοράζει την επιχειρηματολογία του επιχειρηματία και για το ζήτημα του Άστορ δεν μιλά για χρήσεις κινηματογράφου αλλά πολιτισμού και ψυχαγωγίας που μπορεί να είναι συμβατό να κλείσει” τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να ανοίξει μία ευρύτερη συζήτηση για το πώς θα προστατευθεί ο σύγχρονος πολιτισμός στο κέντρο της πόλης και η πόλη από τη μονοκαλλιέργεια, όπως είπε, του air bnb, του τουρισμού και της εστίασης. ” Αυτή θα είναι μία ξένη πόλη και, μακροχρόνια, θα είναι μια πόλη που ούτε στον τουρισμό θα πάει καλά γιατί θα έχει χάσει τα χαρακτηριστικά της, τη ζωντάνια της, τις πολλαπλές χρήσεις” σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Aξιοποίηση του Άστορ

Την πρόταση το Άστορ να συνεχίσει να λειτουργεί ως κινηματογράφος και το κτίριο Εφεσίου να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του χώρου του ελληνικού κινηματογράφου κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκος Αγγελάκος.

Συγκεκριμένα, πρότεινε ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ ώστε να αναλάβει το κτίριο. Στον χώρο των 2.5 χιλιάδων τετραγωνικών όπως είπε μπορούν να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες και παράλληλα να υπάρχουν κάποιες αίθουσες που θα είναι hub ελληνικών και ξένων παραγωγών. “Και κατά τα πρότυπα του BFI του Βritish Film Institute στο Λονδίνο να κάνουμε το κτίριο Εφεσίου έναν χώρο για τον κινηματογράφο, που θα έρχεται ο ξένος παραγωγός και σε πέντε ορόφους θα βλέπει το σύνολο της ελληνικής παραγωγής” σημείωσε ο κ. Αγγελάκος.

Υπενθμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των τριών ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου «ΙΝΤΕΑΛ», «ΑΣΤΟΡ» και “ΑΕΛΛΩ”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα