back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η απάντηση του ΟΠΑΝΔΑ για την εκκένωση του θεάτρου Ολύμπια

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση του ΟΠΑΝΔΑ να αποσύρει τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των καλλιτεχνών που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση από την αστυνομία του δημοτικού θεάτρου Ολύμπια, γνωστοποίησε, μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος του οργανισμού Νίκη Αραμπατζή.

“Ο ΟΠΑΝΔΑ δεν έχει πρόθεση να συνεχίσει τη μηνυτήρια αναφορά διότι σκοπός ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δημοτικής περιουσίας” τόνισε κ. Αραμπατζή απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και στο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο του Χορού.

“Ο ΟΠΑΝΔΑ και ο Δήμος Αθηναίων σεβάστηκε τον κόσμο αυτό διότι θεώρησε ότι ήταν δίκαια τα αιτήματά τους. Τους άφησε μέσα στο κτίριο επί 1.5 μήνα στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων” τόνισε η Νίκη Αραμπατζή σημειώνοντας τον αγώνα που έγινε προκειμένου να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των παραγωγών του Μαρτίου, οι ταξιθέτριες και το τεχνικό προσωπικό.

“Για τον μήνα Απρίλιο προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικές όμως ήρθαμε σε αδιέξοδο: ή θα έπρεπε να αφήσουμε απλήρωτο τον κόσμο και να μην μπει στηλοβάτης των εργαζομένων ο ΟΠΑΝΔΑ ή θα έπρεπε να βρεθεί λύση με τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο θέατρο” ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

Όπως είπε, εξουσιοδοτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού και πήγε η ίδια στο θέατρο προκειμένου να συζητήσει με τους καλλιτέχνες. “Να τους εξηγήσω ότι είμαστε με τη θηλειά στον λαιμό.

Η απάντηση ήταν ” δεν μπαίνουμε σε κανέναν διάλογο, στείλτε μας email” εξήγησε η Νίκη Αραμπατζή και πρόσθεσε: “Λειτούργησα όπως οφείλει να κινείται η συντεταγμένη πολιτεία . Δηλαδή κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για να γίνει η εκκένωση του θεάτρου. Από την Πέμπτη που έγινε η εκκένωση βγήκε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνω με όλη τη δύναμη της φωνής μου,ότι ο ΟΠΑΝΔΑ -και ο Δήμος Αθηναίων- δεν έχει πρόθεση να συνεχίσει τη μηνυτήρια αναφορά. Ο σκοπός ήταν η παράδοση του κτιρίου”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα