back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία επί της τροπολογίας-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία που βάζει επιπλέον φίλτρο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στηρίζει την τροπολογία γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε ένα αντισυστημικό ακροατήριο και κρύβεται πίσω από τις λεπτομέρειες μιας ρύθμισης, ενώ τονίζει ότι αυτό που αλλάζει δεν είναι η φιλοσοφία της ρύθμισης αλλά ενισχύεται η κρίση του δικαστηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συνταγματικές ακροβασίες της κυβέρνησης που φουσκώνουν τα ποσοστά της ακροδεξίας ενώ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει την πρόταση του που βασίζεται στις θέσεις των Συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη, θα μιλήσει για φιάσκο της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει ότι το κόμμα του αποχωρεί από την ψηφοφορία..

Το ΠΑΣΟΚ έχει διαφωνίες κυρίως στο γεγονός ότι θα έπρεπε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφασίσει ωστόσο βλέπει τη μεγάλη εικόνα και θα στηρίξει την τροπολογία. Παράλληλα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ψηφίζει για μικροκομματικούς λόγους…. ΚΚΕ, Μέρα 25 και Ελληνική Λύση θα καταψηφίσουν την τροπολογία.

Έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση, απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη “Χρυσή Αυγή”» δήλωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί στο θέμα με το “κόμμα Κασιδιάρη” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση έφερε πριν από ενάμιση μήνα μία λάθος τροπολογία κωφεύοντας στις αντιδράσεις κορυφαίων συνταγματολόγων και νομικών. «Τώρα πάει να διορθώσει το πρώτο λάθος με ένα δεύτερο λάθος το οποίο φυσικά δεν θα ψηφίσουμε. Με τον θεσμικό ερασιτεχνισμό τους γίνονται οι καλύτεροι χορηγοί του Κασιδιάρη. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει στο λάθος, να αναλάβει την ευθύνη του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε “κατ΄ιδίαν συνάντηση, με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος θα αποφάσιζε αν θα γίνει δεκτός ο συνδυασμός του Κασιδιάρη. “Ο Αντιπρόεδρος μετά παραιτήθηκε. Έτσι αντιλαμβάνονται την αυτονομία της Δικαιοσύνης;”, διερωτήθηκε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα