back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς, εξηγώντας πως δεν πρόκειται να πάμε ψηφίσουμε το λάθος.

Ακόμη κάλεσε τη Ν.Δ να στηρίξει την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουν γίνει χορηγοί της ακροδεξιάς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για άθλια χειραγώγηση της Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην παρέμβαση που Γιώργου Γεραπετρίτη. «Η μάχη απέναντι στο φασισμό και την ακροδεξιά δεν κερδίζεται με τέτοια πρακτική. Με τον θεσμικό ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση γίνεται «χορηγός» του Κασιδιάρη. Απευθύνουμε έκκληση να σοβαρευτούν. Και να φέρουν την τροπολογία που είχαμε φέρει στη Βουλή και συμφωνούσαν έγκριτοι Συνταγματολόγοι, να την ψηφίσουμε όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές έθεσε ως στόχο τη νίκη του κόμματός του για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης.

“Προϋπόθεση για το σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης ειναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές” σημείωσε ο Α. Τσίπρας, απορρίπτοντας εκ νέου τα σενάρια των ηττημένων. Μάλιστα κάλεσε τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακόμη και αν δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης.

Όπως είπε ο ο τόπος δεν χρειάζεται διπλές και τριπλές εκλογές, όπως έχει στο μυαλό του ο Κ. Μητσοτάκης, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τους χειρισμούς του στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά και την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αύριο Μεγάλη Τρίτη στις 17:30 θα επισκεφθεί το Ίλιον, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες στο Σκίτσο cafe (Νέστορος 107).

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα