back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Πολύ αυξημένη η κίνηση στα ρεύματα εξόδου των δύο εθνικών οδών. Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας. Την εικόνα θα μας μεταφέρει ο Δημήτρης Πέρρος…

Έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Αύριο το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Με πληρότητα 90% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής. “Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί, όχι μόνο με τακτικούς, αλλά και με έκτακτους ελέγχους, όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας”, διαβεβαίωσε το πρωί, από το λιμάνι του Πειραιά, ο υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Επιπλέον δρομολόγια στα ΚΤΕΛ Κηφισού για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας , όπου γίνονται οι τελευταίες αγορές από τους καταναλωτές. Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα έως τις 9:00 το βράδυ. Αύριο, Μ. Παρασκευή, θα λειτουργήσουν από τη 1:00 μμ έως τις 7:00 το απόγευμα.

Θα πιέσω την ΕΕ για τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα κατασκευάσουμε τον φράχτη στον Έβρο με εθνικούς πόρους”, δηλώνει εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας “Bild”. “Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον εσωτερικό μας χώρο αν θέλουμε μια ζώνη Σένγκεν με ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων”, υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης οι δηλώσεις του παραιτηθέντος Προέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερρίκου, περί προσπάθειας επηρεασμού του από την κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. “Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα”, δήλωσε, από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. “Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός ο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή;”, τόνισε από την Κεφαλονιά, όπου περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για μεθόδευση που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και πρακτικές που πλήττουν βαθιά τη Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ984.

Μόνον με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές επανέλαβε ο κος Τσίπρας μιλώντας στην Κεφαλλονιά. Σημείωσε ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τον οποίο, ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές Δομοκού, με τη βοήθεια δικηγόρων. Μιλώντας το μεσημέρι στον Αθήνα 9.84 ο κ. Βερβεσός κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις αλλά και ονόματα για τα όσα δήλωσε, διαφορετικά, όπως είπε, θα ζητήσει από τον ΔΣΑ να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και να τον καλέσει ως μάρτυρα. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κατά του διευθυντή των φυλακών Δομοκού.

Για την υπόθεση Κασιδιάρη το πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού θα συνεδριάσεις στις 20 Απριλίου όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στους τακτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Στους 44 οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα – 69 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παγκόσμια ανησυχία για τον “Αρκτούρο”, το νέο στέλεχος της Όμικρον, που από την Ινδία πέρασε στη Βρετανία. Πλήττει κυρίως παιδιά, με υψηλό πυρετό, βήχα, κνησμώδη επιπεφυκίτιδα και ρινική έκκριση.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το βίντεο και τις φωτογραφίες από τα ανακριτικά γραφεία στα οποία απεικονίζεται ο ποδοσφαιριστής, Μπόρις Κλέιμαν, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση σε βάρος ανήλικης Βελγίδας και κατοχή ναρκωτικών. Ο 33χρονος τερματοφύλακας απολογείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα – σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, 44 ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, πήρε η 26χρονη Ανυσία Λιούρη. Το κορίτσι ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας και αρχικά νοσηλευόταν διασωληνωμένη με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα. Βγήκε από τη ΜΕΘ στα τέλη Μαρτίου και σήμερα επέστρεψε σπίτι της.

Εορταστικά πακέτα τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες και πασχαλινά δώρα στα παιδιά προσφέρει ο δήμος Αθηναίων μέσω του Κ.Υ.Α.Δ.Α. “Γεύμα Αγάπης” θα στρωθεί την Κυριακή του Πάσχα στο Ρουφ με παραδοσιακή γιορτή και ζωντανή μουσική για τους άστεγους συμπολίτες μας. “Να κάνουμε τη θετική διαφορά στις γιορτές των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Για μία ώρα εκκενώθηκε νωρίτερα το κτίριο του ολλανδικού κοινοβουλίου στη Χάγη έπειτα από συναγερμό για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα καθώς πυροτεχνουργοί ερεύνησαν πακέτο χωρίς να εντοπιστεί τίποτα ύποπτο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στις 17.00 ΠΑΟΚ – Λαμία, αγώνας ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και στις εννέα Ολυμπιακός – Μπασκόνια.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ πρόσκαιρα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα