back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής αυτήν την ώρα πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από Ρέντη μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια. Σημαντικές καθυστερήσεις στο ρεύμα εξόδου της λεωφόρου Αθηνών από Χαϊδάρι μέχρι λίμνη Κουμουνδούρου. Καθυστερήσεις που φτάνουν και τη μισή ώρα στην Αττική οδό από Μαραθώνος μέχρι Μεταμόρφωση και στην Περιφερειακή Υμηττού από Αγία Παρασκευή έως κόμβο Κύμης. Πάνω από μία ώρα οι καθυστερήσεις στη Λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά. Αυξημένη κίνηση και χαμηλές ταχύτητες στο ρεύμα εξόδου της αθηνών-κορίνθου από Νέα Πέραμο μέχρι κακιά Σκάλα.

Καλή είναι η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 21 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ παρατηρείται ανάσχεση περίπου 30 μέτρων. Στα διόδια Αφιδνών, όπου λειτουργούν 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6.00 το πρωί σήμερα 44.430 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.669 προς Λαμία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 42.574 οχήματα και 34.540 προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στους δρόμους προς και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα περισσότερα δρομολόγια για Κυκλάδες αναχωρούν πρωινές ώρες. Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από τον Πειραιά 19 δρομολόγια πλοίων. Κατά 30% αναμένεται να είναι αυξημένη αυτές τις μέρες σε σχέση με την περσινή χρονιά συνολικά η κίνηση στα τρία λιμάνια της Αττικής, ωστόσο έως τώρα εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη κατά 5% συγκριτικά με το 2019. Από την Κυριακή των Βαΐων από τον Πειραιά, την Ραφήνα και το Λαύριο έχουν επιβιβαστεί σε πλοίο περισσότερα από 75.000 άτομα. Σχεδόν πληρότητα για τα δρομολόγια με προορισμό τις Κυκλάδες και τα νησιά του Σαρωνικού.

Στην πύλη Ε7 βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι έως σήμερα έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί όχι μόνο σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Αυξημένη η κίνηση και στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση και στους σταθμούς υπεραστικών συγκοινωνιών, όπου -λόγω της αυξημένης κίνησης- έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια για πολλούς προορισμούς. Η πληρότητα αγγίζει το 100% με την επιβατική κίνηση να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι καθημερινά είναι προγραμματισμένα περίπου 230 δρομολόγια από τον σταθμό του Κηφισού, ενώ ήδη προστέθηκαν νέα δρομολόγια για να καλύψουν τις ανάγκες.

Δημήτρης Πέρρος, Νεκτάριος Ανδριόπουλος, Σπύρος Χαλικιάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα