back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, όπου γης, η Ορθοδοξία.

Ευχές για “ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο” απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στην Προεδρική Φρουρά.

“Το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας” ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πύργο, της Τήνου. Σημείωσε ότι “η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών” και ευχήθηκε “η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό”.

Την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες «αναστάσεις», προσωπικές και συλλογικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα για το Πάσχα.

Υγεία και ευημερία σε όλο τον ελληνικό λαό, ευχήθηκε από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Δύναμη και υγεία σε όλους και όλες” ευχήθηκε από τη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμα του ευχήθηκε “στις 21 Μαΐου να βοηθήσουν όλοι να γίνει η ανάσταση της Ελλάδος”.

“Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη την ελπίδα της λύτρωσης” τονίζει στο πασχαλινό μήνυμά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Εορταστικά γεύματα αγάπης θα προσφέρει και σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144. Το εορταστικό γεύμα θα πλαισιωθεί μουσικά από την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Βομβαρδισμένο τοπίο και φέτος οι δρόμοι γύρω από το Ναό της Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο, όπου για άλλη μια χρονιά έσκασαν βόμβες μολότοφ και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά, το βράδυ της Ανάστασης.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε κοριτσάκι 7 χρονών, το οποίο τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Έκτακτη σύνοδο, οργανώνει σήμερα, εσπευσμένα, ο Αραβικός Σύνδεσμος μετά τις πολύνεκρες μάχες που ξέσπασαν στο Σουδάν, ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς. Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ένωση Σουδανών Γιατρών” 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 595 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ, από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία, μετά το τέλος της λειτουργίας της Αναστάσεως, όπως έκανε γνωστό ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει σύσταση στα μέλη της ελληνικής κοινότητας να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο διαμερισμάτων στο Ντουμπάι. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Αλ-Ρας, μια από τις παλιές συνοικίες της πόλης, όπου ζουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα