back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη

Διαβάστε επίσης

Η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη, έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, χθες Μεγάλο Σάββατο, όπως επιβεβαιώνει και το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Αποχαιρετιστήρια μηνύματα στο Facebook, δημοσίευσαν ο Σπύρος Μπιμπίλας και η παραγωγός ταινιών Πάτρα Τερζή.

Η Κατερίνα Χέλμη ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντική διαδρομή στο σανίδι και στη μεγάλη οθόνη. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στα «Κόκκινα Φανάρια» (1963) του Βασίλη Γεωργιάδη, αλλά και στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Νόμος 4000» (1962).

Όπως έγραψε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπιλας στα κοινωνικά δίκτυα:

«Λίγο πριν τη Ανάσταση έφυγε από κοντά μας ή σημαντική και σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Κατερίνα Χέλμη… Σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και κυρία σε όλα.. Αρχόντισσα.. Πως να ξεχάσουμε τις ερμηνείες της!!! Αυτό το “φαρμακωθώ” που με τόσο πόνο ψυχής το είπε στην σπουδαία ταινία “Τα κόκκινα φανάρια” μένει για πάντα στις ψυχές μας…Κοντά στους νέους πάντα, εξαιρετική δασκάλα, πάντα με το πλατύ χαμόγελο της εξέφραζε την αγάπη της για μας …. Στην τελευταία πρεμιέρα της ταινίας μας “Η ζωγραφιά του Θεού” στο Ideal ήταν συγκινημένη.. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην τέχνη μας αγαπημένη μας “κυριά” Κατερίνα Χέλμη… Καλό ταξίδι…», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία.

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα