back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Αποκτά ελληνική υπηκοότητα ο Τόμας Ουόκαπ

Διαβάστε επίσης

Την επιθυμία να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα εκφράζει ο Τόμας Ουόκαπ και αυτό φαίνεται πως θα γίνει σύντομα πράξη.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία δηλώνει πως νιώθει Έλληνας, πως βλέπει το μέλλον του στη χώρα ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του και πως εφόσον αρνηθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στην «επίσημη αγαπημένη», θα επιστρέψει το διαβατήριο που θα εξασφαλίσει και θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό (όπως π.χ. να αγωνίζεται ως κοινοτικός σε κάποια πρωταθλήματα).

Η υπόθεση είχε ήδη διαβιβαστεί με θετική εισήγηση από την ΕΟΚ στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, που επίσης ανταποκρίθηκε εξ αρχής θετικά και οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον επικυρωθεί και τυπικά, πέραν του ότι θα θέσει έναν πολύ ικανό παίκτη στη διάθεση της Εθνικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (και όχι μόνο) εξυπηρετεί και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, καθώς εφόσον ελληνοποιηθεί ο Ουόκαπ θα ελευθερωθεί μια θέση ξένου στους «ερυθρόλευκους». Αλλά αυτό θα ισχύει πλέον από την επόμενη σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα…

Σημειώνεται πως η Εθνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μόνο έναν παίκτη που έχει αποκτήσει την νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης αφού έχει συμπληρώσει τα 16 χρόνια.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως αν ο Ουόκαπ γίνει Έλληνας, τότε δεν θα μπορεί να αγωνιστεί ΚΑΙ αυτός αλλά ΚΑΙ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με την Εθνική ομάδα στην ίδια διοργάνωση, αλλά μόνο ένας εκ των δύο (ή κάποιος άλλος, όπως π.χ. ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που επίσης έχει κινήσει εδώ και καιρό τις διαδικασίες ελληνοποίησης).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα