back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε βαθιά κρίση το Σουδάν καθώς μαίνονται, από το Μεγάλο Σάββατο, οι μάχες με βαρύ οπλισμό, μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικών με τους δυο στρατηγούς που ηγούνται του εμφυλίου να διεκδικούν την εξουσία της χώρας. Η διεθνής κοινότητα ζητεί αποκλιμάκωση, αλλά καμία πλευρά δε φαίνεται έτοιμη να παραδώσει τα όπλα.

Περισσότεροι από 185 άνθρωποι, άμαχοι και μαχητές, έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.800 έχουν τραυματιστεί. Στα νοσοκομεία της χώρας οι ελλείψεις σε αίμα, φαρμακευτικό εξοπλισμό και αναισθησιολόγους είναι τεράστιες, το έργο των γιατρών δυσχεραίνει και η διακοπη στην ηλεκτροδότηση καθώς και διακοπές στην υδροδοτηση με τη χώρα να αντιμετωπίζει και υγειονομική κρίση. Κάποια από τα νοσοκομεία στο Σουδάν έχουν καταστραφεί καθώς σημειώνονται και αεροπορικές επιδρομές.   

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται και για τους 15 ορθόδοξους – Έλληνες και  παιδιά ανάμεσά τους – που παραμένουν εγκλωβισμένοι στον μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού. Τα εφόδια όπως λένε στην ΕΡΤ αρκούν για λίγες ημέρες ακόμη ενώ οι μάχες κλιμακώνονται. 

Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, δίνει δραματική περιγραφή με μοναδική όπως λέει ελπίδα ένα θαύμα: Χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό.  Χρησιμοποιούμε τη γεννήτρια μια ώρα την ημέρα. Δεν υπάρχει ρεύμα δεν υπάρχει νερό είναι δύσκολη η κατάσταση. Περιμένουμε και ελπίζουμε σε ένα θαύμα. 

 

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εάν έδωσαν άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, εμπλέκοντας έτσι έμμεσα την Ελλάδα στον εμφύλιο. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις”, τονίζει η Κουμουνδούρου.    

   

“Ο  ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.    

 Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, έπειτα από καταγγελία εναντίον του για κακοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι σήμερα υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλαιότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.    

“Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.    

Την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας ζητεί ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης, κάνοντας λόγο για “καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια”, σημειώνοντας ότι η επίθεση αυτή σε βάρος του πραγματοποιείται, μάλλον όχι τυχαία, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.     

Το θέμα έγινε γνωστό όταν χθες το απόγευμα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και ανέφερε ότι το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Σώματος.   

“Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ερωτώντας τι ακριβώς αφορά η καταγγελία, εάν έγινε σήμερα για πρώτη φορά και εάν ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.   

Σε προεκλογική τροχιά εκ νέου η χώρα μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Την Κέρκυρα επισκέπτεται αύριο, Τετάρτη του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το Σάββατο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα επισκεφθεί την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και η χώρα, επισήμως πλέον, να οδηγηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου.    

 

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα επισκέπτεται το Λαύριο, όπου στις 6:00 το απόγευμα θα συνομιλήσει με πολίτες σε καφέ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ωδείο της Δράμας.      

     

Σε ισχύ και σήμερα μέτρα της Τροχαίας από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ στα εθνικά οδικά δίκτυα για την ασφαλή είσοδο στην πρωτεύουσα των εκδρομέων του Πάσχα. Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της Τροχαίας.  Για την εικόνα στο εθνικό οδικό δίκτυο μας ενημερώνει ο Δημήτρης Πέρρος. 

Θα διατηρηθεί και σήμερα ο άστατος καιρός στη χώρα . Στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.  

   

Χρονικό διάστημα το πολύ έως 5 χρόνια θα έχουν πλέον στο εξής στη διάθεσή τους οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, από το χρόνο βεβαίωσης μιας οφειλής ή ενός προστίμου, προκειμένου να προχωρήσουν στην είσπραξη διαφορετικά τα χρέη θα παραγράφονται.   

Ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα οδηγηθεί σήμερα ο 60χρονος Πολωνός ο οποίος ανήμερα  το βράδυ του ΠΑΣΧΑ πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τραυμάτισε θανάσιμα 45χρονο ομοεθνή του. Το αιματηρό περιστατικό έγινε μέσα σε παλιά μονοκατοικία στους Αμπελόκηπους και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, δράστης και θύμα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ 

Ελεύθερη θα είναι σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όλης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μνημείων.    

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης εξασφάλισε ένα μετάλλιο στην κατηγορία των 79 κιλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ. Ο πρωταθλητής πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου έχει πλέον εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. 

 

ΚΑΙΡΟΣ   

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σήμερα, στην Αττική, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως τους 21 βαθμούς Κελσίου 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ.  

   

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα