back to top
29.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

29.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Αρσάκειο: Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έδεσαν με πετονιά συμμαθητή τους

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που έκαναν bullying κατά του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση.

Ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο. Η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει και να την εκτελέσει άμεσα ή, το πιο πιθανό, κατά τη λήξη του σχολικού έτους.

Το σοκαριστικό περιστατικό bullying σημειώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές –πέντε αγόρια και ένα κορίτσι– ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του. Όταν οι «νταήδες» μαθητές έφυγαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά, πήγε στο ιατρείο του σχολείο για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να αποκαλύψει την επίθεση που δέχθηκε στους εκπαιδευτικούς, κάτι που έκανε στη μητέρα του, όταν εκείνη είδε τα σημάδια στο λαιμό του.

Οι γονείς του κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, κάνοντας μήνυση κατ’ αγνώστων, το βράδυ της Παρασκευής, και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις παιδιών από την ομάδα που καταγγέλθηκε, ενώ δύο διέφυγαν την αυτόφωρη διαδικασία.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα