back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Υπ. Παιδείας: Εντός χρονοδιαγράμματος η εκτύπωση και η αποστολή βιβλίων για τη νέα σχολική χρονιά

Διαβάστε επίσης

Τα σχολικά βιβλία για την επόμενη σχολική χρονιά τυπώνονται, πακετάρονται και αποστέλλονται στα σχολεία όλης της χώρας, όπως προβλεπόταν στο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «στο εργοστάσιο εκτύπωσης καταγράφεται η γραμμή παραγωγής προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ώστε όλα να είναι στη θέση τους για τέταρτη σχολική χρονιά από νωρίς».

Εν τω μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» η διαδικασία για την είσοδο του πολλαπλού βιβλίου στη σχολική ζωή. Το πολλαπλό βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν το βιβλίο από το οποίο επιθυμούν να διδάξουν στην τάξη, ανάμεσα στα εγκεκριμένα βιβλία που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (ΜΔΒ), ενώ ταυτόχρονα όλα τα εγκεκριμένα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή βιβλιοθήκη, προκειμένου οι μαθητές μας να μπορούν να συνδυάσουν πηγές και να καλλιεργήσουν με τον τρόπο αυτό περαιτέρω την κριτική τους σκέψη.

Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η σταδιακή απομάκρυνση από την αποστήθιση, μέσα από περισσότερα του ενός βιβλία ανά γνωστικό αντικείμενο, καθώς και ο εμπλουτισμός των διαθέσιμων διδακτικών εργαλείων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους με το κατάλληλο διδακτικό βιβλίο. Η δημιουργία, συγκρότηση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη του Μητρώου Διδακτικών Βιβλίων (ΜΔΒ) και της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Διδακτικών Βιβλίων (ΨΒΔΒ) γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα