back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Aλ. Τσίπρας: Βλέπω μεγάλη αναταραχή στη δεξιά πολυκατοικία – Δεν συναντήθηκα με Βαρουφάκη

Διαβάστε επίσης

“Το κόμμα του Κασιδιάρη δεν πρέπει να κατέβει στις εθνικές εκλογές” ανέφερε ο Α. Τσίπρας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, σημειώνοντας πως οι “νεοναζί πρέπει να βρίσκονται στην φυλακή και όχι να κάνουν προεκλογική καμπάνια από την φυλακή”.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως υποδύεται τον πολέμιο της ακροδεξιάς, ενώ εξήγησε πως ο λόγος που το κόμμα του δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ήταν επειδή στη Βουλή δεν είχε ψηφίσει την προβληματική τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία – όπως είπε- “μας οδηγεί σε περιπέτειες”.

“Η κυβέρνηση κατέθεσε τρεις τροπολογίες. Οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή και όχι να κάνουν καμπάνια. Εκεί είναι η θέση τους. Εμείς καταθέσουμε τη δική μας τροπολογία. Το να ορίσεις τον Άρειο Πάγο κριτές για το ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι μας οδηγεί σε περιπέτεια. Τη θεωρούμε προβληματική την τροπολογία της κυβέρνησης. Ο κ. Τζανερίκος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι τον κάλεσαν εξωθεσμικά για να διευθετήσει το ζήτημα και του έταξε και θέση. Όλο αυτό είναι αντιθεσμικό. Δεν μπορεί να σταθεί και φουσκώνει την ακροδεξιά” ανέφερε ο Α. Τσίπρας, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει τον πολέμιο της ακροδεξιάς όταν έχει στις τάξεις της Ν.Δ τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στον αποκλεισμό κομμάτων, που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αποδίδοντας όλη αυτή την εξέλιξη στην ανησυχία του κυβερνώντος κόμματος. “Βγήκαν δυο κόμματα της δεξιά εκτός. Ακούω για δικαστικές πιέσεις στον κ. Βελόπουλο. Όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό” διερωτήθηκε και πρόσθεσε: Βλέπω μια κινητικότητα που δεν είναι φυσιολογική. Ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε σχέδιο αποστασίας. Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά? Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλη πίεση και θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι υπάρχει στα δεξιά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές με ακροδεξιά ρητορική. Αισθάνονται μεγάλο ανταγωνισμό στα δεξιά τους.

Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Α. Τσίπρας τις πληροφορίες για συνάντηση του με τον Γ. Βαρουφάκη ανήμερα της πρωτομαγιάς, διαψεύδοντας στη συνέχεια πως έγινε τέτοιο ραντεβού ανάμεσα τους. “Ναι, πιάσαμε τον Μάη” σχολίασε, γελώντας και συμπλήρωσε: “ Αυτές είναι οι μέθοδοι Τραμπ. Βγάζει η Απογευματινή του κ. Κουρτάκη το δημοσίευμα και το αναπαράγουν οι «παπαγάλοι» στα ραδιόφωνα. Και αναφέρθηκε και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό. Κατανοώ τον κ. Μητσοτάκη. Έχασε τον Σόιμπλε, του έμεινε το φάντασμα του Βαρουφάκη. Ο έρωτας του Μητσοτάκη για τον κ. Βαρουφάκη είναι μονόπλευρός. Αλλά και ο κ. Βαρουφάκης έχει εμμονές”.

Όπως σημείωσε ο Α. Τσίπρας “ Δεν κάνω κρυφά συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων. Όταν γίνουν θα γίνουν φανερά”.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση πως προϋπόθεση για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης είναι στις κάλπες της απλής αναλογικής ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή. Μάλιστα στην προοπτική αυτή υπογράμμισε πως θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δια του αρχηγού του έχει ταχθεί υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Ειδικά για το Ν. Ανδρουλάκη σημείωσε με νόημα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον παρακολουθούσε.

Απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε χρεοκοπία και μνημόνια ο Α. Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας:

Η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα δυο φορές. Το 2009 και το 2015. Τα ίδια έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και παλαιότερα”.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, αναφέροντας πως όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της, αλλά επί των ημερών του η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα